ЄК прийняла низку заходів для посилення захисту монет та банкнот євро від підробки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄК прийняла низку заходів для посилення захисту монет та банкнот євро від підробки

Валюта
233
Пропозиції, зокрема, передбачають поставити за обов'язок банкам перевіряти дійсність банкнот і монет перед поверненням їх в обіг.
Єврокомісія також схвалила щорічну доповідь про захист банкнот і монет євро від підробок за 2006 рік, у якому висловила задоволення виконанням країнами-членами зони євро зобов'язань щодо захисту євро від підробок.
У доповіді відзначається, що протягом 2006 року були виявлені 164 тис. підроблених монет, що трохи більше, ніж у попередньому році, однак менше, ніж існувало підробок у країнах зони євро до переходу на єдину валюту. Відповідно до доповіді, найчастіше підробляють монети вартістю 2 євро, 1 євро і 50 центів. Фальшивки виявлені як у країнах зони євро, так і в інших країнах-членах ЄС і деяких третіх країнах.
Серед країн-лідерів у боротьбі з фальшивомонетниками в доповіді називаються Австрія, Бельгія, Франція, Німеччина та Нідерланди. У той же час, Єврокомісія відзначає постійне зростання фальшивих монет в обігу і пропонує підсилити співробітництво правоохоронних органів у цьому питанні, у тому числі за допомогою Європолу.
Безготівковий євро був введений в обіг в 1999 році. В 2002 році в ЄС був введений готівковий євро. Зараз до зони євро належать 13 країн-членів ЄС: Австрія, Бельгія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Ірландія, Італія, Люксембург, Нідерланди, Португалія, Іспанія та Словенія.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас