Ющенко: Я ніякого бюджету на 2008 рік на підпишу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: Я ніякого бюджету на 2008 рік на підпишу

Казна та Політика
367
Президент України Віктор Ющенко попереджає, що не підпише закон про державний бюджет на 2008 рік, якщо в ньому буде збережена система "ручного управління" з центру коштами, які повинні йти в регіони.
Під час наради з керівниками місцевих державних адміністрацій різних рівнів Ющенко підкреслив, що на сьогодні фінансування регіонів узурповано кількома людьми із центру, які можуть ігнорувати десятки державних програм.
"Політики намагаються зміцнити, за версією Партії регіонів, чиновника, що сидить у Києві. Намагаються підсилити партійний контроль над органами місцевого самоврядування", - сказав Президент.
Він висловився за необхідність зміни принципів формування касових витрат бюджету. "Я без цих змін, заявляю офіційно, ніякого бюджету на 2008 рік не підпишу", - сказав Президент.
Ющенко також попросив голів місцевих держадміністрацій внести свої пропозиції щодо змін відповідного механізму, щоб ще до розгляду бюджету в другому читанні він міг внести на розгляд парламенту проект закону про особливості касових витрат бюджету на 2008 рік.
Ющенко відзначив, що якщо це не буде зроблено, то незалежно від того, яким буде уряд, мільярди гривень будуть і далі розподілятися в "ручному" режимі. "Ці кошти необхідно відразу передати на територію", - підкреслив Президент.
Він також нагадав про свій лист від 12 липня Кабінету Міністрів, у якому серед пропозицій у держбюджет на 2008 рік також пропонується залишати на місцях частину коштів, зібраних від податків, ліцензування тощо.
Нагадаємо, що 14 вересня у Верховній Раді було зареєстровано поданий Кабінетом міністрів законопроект Про державний бюджет України на 2008 рік.
Раніше Кабінет міністрів схвалив проект державного бюджету на 2008 рік.
Проект бюджету на 2008 передбачає збільшення дохідної частини зведеного бюджету більш ніж на 50 млрд грн., а також реформу пенсійного забезпечення.
Віктор Ющенко виступає за розробку нової концепції державного бюджету на 2008 рік парламентською більшістю Верховної Рада шостого скликання.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас