Алішар Усманов не віддасть живопис державі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Алішар Усманов не віддасть живопис державі

Валюта
189
Колекція російського мистецтва XVIII-XIX століття, що належала Мстиславу Ростроповичу та Галині Вишневської і придбана Алішером Усмановим, не буде передана державі, заявила у вівторок Марина Ослюк, власниця галереї “Проун”, яка консультувала Усманова з питань придбання колекції, повідомляє РІА “Новини”.
“Колекція точно залишиться в Усманова, і мова про передачу її державі не йде”, - сказав Ослюк.
У цей час, за її словами, вирішується питання про те, де буде експонуватися колекція. “І директор Російського музею Гусєв, і директор музеїв Московського кремля Гагаріна, і директор ДМІІ імені Пушкіна Антонова хотіли б бачити у своїх стінах цю колекцію як експозицію”, - сказав на прес-конференції у вівторок глава відділення Sotheby's у Росії та СНД Михайло Каменський.
Експерти не виключають того, що колекція для подальшого експонування може бути розділена на частини. Не виключено, що порцеляна буде виставлена у Музеях Кремля, а живопис і декоративно-прикладне мистецтва поділять між Руським музеєм у Петербурзі та ДМІІ імені Пушкіна в Москві.
Раніше повідомлялося, що рішення про продаж колекції Усманову до початку аукціону було прийнято Вишневською тому, що новий власник обіцяв зберегти колекцію в цілості і повернути її до Росії.
Представники Sotheby's також повідомляли, що пропозиція Усманова, що надійшла в п'ятницю, напередодні призначених на вівторок-середу торгів, супроводжувалося державними гарантіями.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас