"Хрещатик" до свята Переяслава-Хмельницького урочисто подарував місту ювілейні монети "1100 років м. Переяслав-Хмельницький" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Хрещатик" до свята Переяслава-Хмельницького урочисто подарував місту ювілейні монети "1100 років м. Переяслав-Хмельницький"

Валюта
262
Банк "Хрещатик" у день 1100-річчя Переяслава-Хмельницького урочисто подарував місту нові ювілейні монеті НБУ, присвячені цій знаменній даті
У сонячний день 16 вересня на центральній площі стародавнього Переяслава-Хмельницького зібралося чимало людей. Саме тут і відбувалося святкування 1100-ї річниці Переяслава-Хмельницького — старовинного і славетного українського міста, яке зберегло пам'ятки трипільської, зарубинської і черняхівської культур.
Різноманітні виставки, фестивалі, театральні дійства, концерти за участі самодіяльних та відомих виконавців, святкові феєрверки порадували почесних гостей і мешканців міста. Дуже доречним стало й урочисте вручення міському голові Івану Якименку, а також представникам посольств Росії та Білорусії в Україні, міністру культури України Юрію Богуцькому та почесному письменнику, герою України Борису Олійнику, які також прибули на свято, 100 нещодавно викарбуваних ювілейних монет Національного банку України "1100 років м. Переяслав-Хмельницький", присвячених саме цій знаменній даті. Під час вручення монет начальник управління касової дисципліни та операцій з банкнотами банку "Хрещатик" Тетяна Крикун підкреслила, що монети — це історія, закарбована навіки, передана предками нащадкам, аби ті знали і не забували про славні справи своїх попередників.
Представники банку "Хрещатик" також привітали щойно обраних почесних громадян міста Переяслава-Хмельницького унікальними подарунками — комплектами книг Бібліотеки банку "Хрещатик", що представляють шедеври світової класики.
За матеріалами:
Хрещатик
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас