НБУ просить банки надати дані про плановані обсяги залучення зовнішніх позик в 2008 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ просить банки надати дані про плановані обсяги залучення зовнішніх позик в 2008

Валюта
81
Національний банк просить банки надати дані про плановані обсяги залучення зовнішніх позик в 2008 році.
Про це сказано в листі НБУ № 13-435/3451-9402 від 17 вересня.
НБУ також доручив своїм територіальним управління організувати збір такої інформації від банків і їхніх клієнтів.
"З метою оцінки загальних обсягів зовнішніх позик, запланованих резидентами України на 2008 рік", - сказано в листі.
Опитування повинен охоплювати заплановані до підписання кредитні договори, за якими резиденти передбачають залучити не менш 50 млн. доларів.
"З метою одержання максимально достовірного прогнозу особливу увагу просимо приділити опитуванню органів місцевого самоврядування (міськради Києва, Дніпропетровська, Запоріжжя, Донецька, Одеси, Харкова, Луганська), самих банків і клієнтів банків - потужних підприємств вашого регіону", - сказано в листі.
Інформація в рамках опитування повинна надаватися Нацбанку в табличній формі з поквартальною розбивкою планових залучень.
"Територіальні управління Національного банку на підставі інформації, отриманої від банків України, готують зведену довідку. Інформація повинна бути направлена електронною поштою в такі строки: банками територіальним управлінням НБУ - до 5 жовтня 2007 року, територіальними управліннями Національному банку - до 12 жовтня 2007 року", - сказано в листі.
Як повідомляло агентство, постановою №235 від 22 червня НБУ вирішив кожні півроку встановлювати максимальну процентну ставку за кредитами, які можуть залучати резиденти на зовнішньому ринку.
Максимальна процентна ставка встановлюється як середньозважена доходність державних єврооблігацій України за останні 2 квартали + 2% річних.
Після прийняття постанови банкіри висловили побоювання можливим зниженням ліквідності банківської системи через обмеження ставок за зовнішніми позиками.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас