Секретаріат президента підготував реформу в галузі держзакупок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Секретаріат президента підготував реформу в галузі держзакупок

Казна та Політика
130
У варіанті Секретаріату Президента передбачається скорочення повноважень Тендерної палати, введення п'ятиденного терміну на винесення рішень міжвідомчої комісії з держзакупівель і регулювання державою вартості тендерної документації, пише Коммерсант-Україна.
Підприємства позитивно оцінюють підготовлені зміни, але сумніваються, що в остаточному варіанті закону залишаться запропоновані СП норми, як це було в 2006 році.
У проекті підвищений поріг вартості держзакупівлі для товарів і послуг з 20 тис. грн до 100 тис. грн, для робіт - з 50 тис. грн до 500 тис. грн. Процедуру закупівлі можна буде провести без публікації оголошення в інформаційному бюлетені Тендерної палати (ТПУ), а для створення сайту про держзакупівлі більше не потрібно буде підтвердження про його відповідність умовам спеціального захисту.
Документ передбачає три ключові нововведення. По-перше, скорочення повноважень ТПУ, що буде здійснювати тільки суспільний контроль за інформаційними функціями. Палату позбавлять права розробляти методичні матеріали з організації та проведення торгів і можливості аналізувати порушення в діяльності тендерних комітетів. По-друге, установлення терміну розгляду міжвідомчою комісією скарг на замовника та винесення висновків про можливості закупівлі в одного учасника - п'ять днів.
По-третє, обмеження вартості виготовлення тендерної документації та послуг у сфері держзакупівель: державою будуть установлені фіксовані ціни і тарифи з рентабельністю не більше 5%. Схожі норми є і в урядовій версії проекту: плата за документацію стає необов'язковою, тендерне забезпечення подається тільки на вимогу замовника, пропозиція учасника не зможе бути відхилене через його відсутність у тематичному каталозі.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас