Moody's не очікує погіршення рейтингу російських банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's не очікує погіршення рейтингу російських банків

111
Міжнародне рейтингове агентство Moody's очікує позитивного впливу на рейтинги російських банків у найближчий час і у перспективі сприятливих макроекономічних умов у Росії, продовження інституціональних реформ у банківському секторі, диверсифікованості діяльності та поліпшення фундаментальних фінансових показників.
Однак, незважаючи на позитивні фактори підвищення рейтингів, існують обмеження для їх поліпшення, а саме: непрозора структура власності, проблеми в галузі корпоративного управління, високий рівень концентрації кредитного ризику та низька капіталізація.
Сьогодні рейтинги найбільших російських банків загалом поступаються відповідним рейтингам для країн Центральної та Східної Європи. Це почасти пов'язане з тим, що в Росії рейтинги інвестиційного рівня привласнюються лише банкам підконтрольним державі, або з домінуючою часткою іноземного капіталу.
В Moody's відзначають, що іноземні інвестори виявляють значну цікавість до виходу на російський банківський ринок шляхом поглинання місцевих банків. Крім того, низький рівень проникнення банківської системи в Росії залишає можливості для розширення бізнесу, особливо в галузі корпоративного та роздрібного кредитування. Таким чином, консолідація банківського сектора буде мати тенденцію до прискорення.
Заходи, прийняті протягом останнього років органами державного нагляду (створення системи страхування внесків, низки законодавчих заходів , що спрощують іпотечне кредитування, регулювання прозорості власності та достатності капіталу) багато в чому сприяють розвитку російської банківської системи.
Показники рентабельності російських банків залишаються високими, однак зазнають тиску на зростння витрат, пов'язаних з агресивним розвитком роздрібного бізнесу. У той же час, значні інвестиції в регіональні мережі, високий попит на кваліфікований персонал і необхідність модернізації інфраструктури роблять малоймовірним істотне покращення даних показників у найближчий час.
За матеріалами:
Файненшл Брідж
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас