Вибори, що наближаються змушують фондовиків бути стриманішими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вибори, що наближаються змушують фондовиків бути стриманішими

Фондовий ринок
123
Індекс ПФТС весь минулий тиждень коливався навколо позначки 990 індексних пунктів: почавши в понеділок з 989,6 пункту, він здійнявся в четвер до 993,53 і закінчив торговельний тиждень на рівні 988,34 пункту.
В цілому за тиждень індекс понизився на 0,12%. Обсяг торгів склав 643,2 млн. грн., з яких 82,4 млн. грн. - на ринку акцій. За прогнозами аналітиків, активність у ПФТС із кожним тижнем буде зростати.
Лідером з обсягів торгів на ринку акцій минулого тижня став Алчевський металургійний комбінат (11,79 млн. грн.), в останній момент що випередив Бериславський машинобудівний завод, з паперами якого відбулося дві угоди на загальну суму 11,26 млн. грн. (котирування на покупку акцій підприємства в ПФТС відсутні, а на продаж паперу виставлені по 3 грн.).
«Найімовірніше, для українського ринку акцій корекція вичерпала себе, але інвестори усе ще з побоюванням стежать за рухом на міжнародних площадках, а також не випускають із поля зору внутрішню політичну складову»,- відзначає фінансовий аналітик ФК «Донфінсервіс» Марина Давидова.
«Динаміка індексу ПФТС буде залишатися невизначеною, поки його значення перебуває між 970 пунктами і 1020 пунктами»,- стверджують аналітики Укрсоцбанку. На думку генерального директора КУА «Інеко-Інвест» Олега Моркви, початок передвиборного марафону змушує фондових гравців бути більш стриманими в покупках і навіть взяти інвестиційний тайм-аут, що у випадку наростання політичної напруженості в країні і погіршення основних макроекономічних показників може протривати аж до закінчення виборів у Верховну Раду. Однак, вважає експерт, при досить спокійній політико-економічній обстановці в країні і стабілізації ситуації на міжнародних ринках інтенсивність торгів у ПФТС буде зростати, а інвестиційний інтерес до українських паперів - активізуватися.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас