ArcelorMittal має намір купити 51% акцій турецької компанії Rozak — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ArcelorMittal має намір купити 51% акцій турецької компанії Rozak

Фондовий ринок
192
Компанія ArcelorMittal оголосила про намір придбати 51% акцій компанії Rozak A.S. ("Rozak"), провідної турецької компанії в галузі торгівлі металопродукцією. Про це повідомляє прес-служба компанії. Завершення угоди очікується наприкінці 2007 р. після одержання дозволу антимонопольних органів.
Член правління групи Гонсало Уркіхо відзначив, що це придбання дозволить задовольнити значний попит на всі види продукції на ринку Туреччини. "Придбання частки в компанії Rozak дозволить нашому підрозділу дистрибуції металопродукції досягти запланованих показників продажів до 2010 р.", - сказав він.
Rozak спеціалізується на продажі профілів, листового прокату та толстолистової сталі. У 2006 р. обсяг поставок компанії склав 450 тис. т, оборот досяг 260 млн євро. Компанія була створена в 1983 р. і її акції перебувають у власності родини засновників.
На сьогоднішній день ArcelorMittal є присутнім на турецькому ринку в сфері виробництва плоского вуглеродистого прокату, беручи участь у СП Borcelik, а також у пакувальному та металосервісному секторі.
В 2006 р. прогнозний показник сукупного доходу Arcelor Mittal склав 88,6 млрд діл., обсяг виробництва сталі - 118 млн т на рік (близько 10% світового обсягу виробництва стали). Акції Arcelor Mittal перебувають у листинці фондових бірж Нью-Йорка (МТ), Амстердама (МТ), Парижа (МТР), Брюсселя (MTBL), Люксембургу (МТ), а також деяких іспанських фондових бірж Барселоні, Більбао, Мадриді (MTS) і Валенсії.
ArcelorMittal (колишня Mittal Steel Company N.V.) - найбільша у світі сталеливарна корпорація, є присутнім у більш ніж 60 країнах світу. У компанії працюють 320 тис. співробітників.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас