Семенюк збільшила стартову ціну Одеського припортового — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Семенюк збільшила стартову ціну Одеського припортового

Фондовий ринок
238
Конкурсна комісія із продажу 99,52% акцій ВАТ “Одеський припортовий завод” пропонує Кабінету міністрів затвердити стартову ціну при продажі пакета на конкурсі на рівні 2,4 млрд грн. Про це повідомили в прес-службі Фонду держмайна (ФДМ) України в четвер.
Як повідомлялося, конкурсна комісія із продажу 99,52% акцій ОПЗ завершила розробку умов конкурсу і планує, що конкурс буде оголошений наприкінці червні-початку липня поточного року. Конкурс відбудеться через 75 днів після оголошення, приблизно, у середині вересня.
Як раніше повідомляв журналістам заступник голови ФДМ Дмитро Парфененко, що крім фіксованих умов конкурсу, будуть і додаткові, відповідно до яких у ньому може брати участь тільки структура, що попадає під поняття “промисловий інвестор”, закріплене діючою програмою приватизації. Він також відзначав, що умови конкурсу закріплені проектом розпорядження Кабміну і передані на затвердження в зацікавлені міністерства та відомства.
ФДМ затвердив акт оцінки з визначення початкової ціни 99,52%-го пакета акцій ОПЗ при його продажі на конкурсі в розмірі 1 млрд 444 млн 221,270 тис. грн. Однак конкурсна комісія при оголошенні конкурсу із продажу даного пакета акцій може відкоригувати цю ціну убік збільшення.
На початку травня ФДМ офіційно оголосив про початок підготовки до проведення конкурсу із продажу 99,52% акцій ОПЗ і запропонував потенційним покупцям взяти участь у розробці умов продажу даного підприємства.
Одеський припортовий завод повністю перебуває в державній власності. Є одним з найбільших хімічних підприємств України. Його розташування на березі моря і наприкінці аміакопроводу з Тольятті дає додаткові переваги для експорту. Близько 88% зробленої заводом продукції експортується: аміак - у Бельгію, США та Францію, карбамід - у Швейцарію, Бельгію, США та Німеччину.
За матеріалами: Укррудпром
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас