Найприбутковіші банки за депозитами (гривня, долар, євро) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найприбутковіші банки за депозитами (гривня, долар, євро)

Кредит&Депозит
6360
Найприбутковіші банки за депозитами (гривня, долар, євро)
Найприбутковіші банки за депозитами (гривня, долар, євро)
Обсяги вкладів у банках зростають, а їхня дохідність знижується, що випливає із опублікованих Нацбанком результатів опитування фінустанов про банківське фондування за перші два квартали та їхніх очікувань на третій квартал.
Які умови розміщення вкладів зараз пропонують своїм приватним клієнтам банки з депозитним портфелем фізосіб від 2 млрд грн — у свіжому огляді «Мінфіну».
За даними ексголови Ради НБУ Богдана Данилишина, на 24 липня 2024 року депозитний портфель корпоративного сектору зріс на 20,2%, або на 231,57 млрд грн р/р. Заощадження населення зросли трохи менше — на 17,7%, або на 173,12 млрд грн.
Громадяни і бізнес, як показало опитування НБУ, продовжували нести гроші до банків, попри дохідність вкладів, що зменшується: про зниження ставок повідомила «найбільша за всю історію опитувань з ІІ кварталу 2021 року частка респондентів».
«На подальше зниження вартості депозитів для домогосподарств і корпорацій та вартості оптового фондування у III кварталі очікують майже всі банки», — повідомляє регулятор.

Як банки змінювали ставки

Найприбутковіші банки за депозитами (гривня, долар, євро)
Великі банки — учасники огляду завершують липень черговою порцією зниження ставок. Найвищі середні ставки вони продовжують утримувати на піврічні вклади (13,04% річних), найнижчі — на вклади на 3 місяці (11,61% річних). Скорочення за цими строковими вкладами з початку року було найсуттєвішим (-2,02 в.п.), менше банки різали дохідність річних вкладів (-1,21 в.п.).
З п’яти банків, які знизили ставки за останні два тижні, 4 порізали дохідність піврічних депозитів у гривні.
Найприбутковіші банки за депозитами (гривня, долар, євро)
Альянс Банк знизив дохідність вкладів у нацвалюті на 3 місяці на 0,5 в.п. — до 14,5% річних. Вклади на 6 місяців у гривні «схудли» на 0,2 в.п. — до 14,3% річних. Однак ставки за цими депозитами, як і раніше, найдохідніші серед інших пропозицій банку фізособам. Найнижча ставка зберігається за вкладами на рік — 13,5% річних.
Восток Банк ставку за вкладами у гривні на рік знизив на 0,5 в.п. — до 12,5% річних. Решта ставок за вкладами у нацвалюті збережені на рівні 13% річних.
КомінБанк знизив дохідність всіх гривневих вкладів на 0,5 в.п. Найвищу ставку банк пропонує на рік (15% річних), найменшу — на 3 місяці (14,25% річних).
Банк Львів знизив ставки за вкладами у гривні на 3 місяці на 0,5 в.п. та на 6 місяців — на 0,75 в.п. Найвищу дохідність зараз банк пропонує на довгі вклади — 9 та 12 місяців — 14,5% річних. Найменше тут можна заробити на 3-місячних вкладах — 14% річних.
Найприбутковіші банки за депозитами (гривня, долар, євро)
До речі, на депозиті можна заробляти більше, якщо скористатися програмою «Бонус до депозиту» від Finance.ua. Більше про програму і вигоди можна дізнатися за посиланням.

Отримати більше з депозиту

За матеріалами:
Мінфін.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас