Нацбанк створить реєстри скомпрометованих банківських карток та неблагонадійних торговців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк створить реєстри скомпрометованих банківських карток та неблагонадійних торговців

Фінтех і Картки
380
Нацбанк створить реєстри скомпрометованих банківських карток та неблагонадійних торговців
Нацбанк створить реєстри скомпрометованих банківських карток та неблагонадійних торговців
Національний банк створить реєстр скомпрометованих банківських карток та реєстр неблагонадійних торговців. Це потрібно для боротьби з ухилянням від сплати податків.
Про це йшлося на зустрічі правління НБУ з керівниками 30 найбільших банків.
Голова Національного банку Андрій Пишний нагадав, що з 1 жовтня діятимуть ліміти на р2р-перекази. Фінальне рішення про обмеження в 150 000 грн на місяць є тимчасовим, доки банки не посилять власні системи фінансового моніторингу, та має низку виключень, зокрема для волонтерів.

Читайте також: Обмеження банківських переказів від НБУ: рішення ухвалено

«Наша позиція: ринок не повинен бути зарегульованим. Але в ситуації, коли бюджет втрачає мільярдні суми податків через протиправні схеми, такі кроки необхідні», — пояснив Андрій Пишний.
Заступник голови НБУ Дмитро Олійник зазначив, що Національний банк та більшість банків активно борються з «дропами», однак окремі установи не «заважають» таким клієнтам, вважаючи зростання клієнтської бази важливішим за ризики використання банку для відмивання коштів.

Читайте також: Рейтинг дебетових карток

«Упродовж наступного місяця ми розпочнемо створювати реєстр скомпрометованих карток, далі — реєстр „неблагонадійних“ торговців», — зазначив Олійник.
Також він наголосив на важливості відстеження і контролю за експортно-імпортними операціями із закупівлі енергообладнання, та аналізу ФОПів у практиці ухиляння від сплати податків корпораціями. Банківська спільнота з цього питання має надати свої пропозиції, які Національний банк опрацює та дасть відповідні рекомендації.
Керуйте своїми витратами просто та ефективно за допомогою дебетової картки. Обрати оптимальний варіант для себе завжди можна на Finance.ua.

Подивитися варіанти 💳

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас