МОЗ відреагував на чутки про штрафи для власників генераторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МОЗ відреагував на чутки про штрафи для власників генераторів

265
МОЗ відреагував на чутки про штрафи для власників генераторів
МОЗ відреагував на чутки про штрафи для власників генераторів, konkurent.ua
У мережі поширюється інформація, що власників генераторів штрафуватимуть за порушення санітарно-гігієнічних норм, а саме перевищення рівня шуму. У МОЗ це прокоментували.
Як зазначають у Міністерстві охорони здоров’я, випадок з генераторами підпадає під положення про ліквідацію аварійних та надзвичайних ситуацій, коли санітарні норми не застосовуються.
«Інтернет-мережею шириться інформація щодо штрафів для власників генераторів за перевищення рівня шуму під час роботи приладів — із посиланням на санітарно-гігієнічні норми України, затверджені МОЗ України… Міністерство охорони здоров’я роз’яснює, що дана інформація не відповідає дійсності, адже під час ліквідації аварійних та надзвичайних ситуацій санітарні норми щодо перевищення рівня шуму не застосовуються», — пояснили у МОЗ.

Читайте також: Генератори:якими вони бувають, скільки коштують та як їх купити

У відомстві вказали, що згадані вимоги також не застосовують у випадках коли, наприклад, шумні прилади та інше обладнання забезпечують життєдіяльність житлових і нежитлових громадських будівель.

Довідка Finance.ua:

  • Нагадаємо, у соціальних мережах користувачі обговорюють повідомлення про штрафи за шум від генераторів в Україні. Нібито власників каратимуть гривнею за шум від технічних засобів біля житлових будинків.
  • Так, згідно з санітарними нормами, допустимий рівень шуму на прилеглих до житлових будинків територіях: у денний час: 55−70 дБ; у нічний час: 45−60 дБ. Якщо його порушити, власникові генератора може загрожувати до 255 грн штрафу. В разі повторного порушення штраф зросте до 510 грн. А для юридичних компаній — до 2 550 грн з конфіскацією джерела шуму.
  • Проте, як пише ТСН, у головному управлінні Держпродспоживслужби Києва зауважують, що дійсно штрафи за подібні порушення передбачені в законодавстві, але додають, що наразі обмежуватимуться усними попередженнями власників генераторів.
  • Графіки погодинних відключень електроенергії на 18 червня скасовані до 15:00. Сьогодні до 15:00 відключень електрики не передбачається. А з 15:00 і до 24:00 графіки стабілізаційних відключень застосовуватимуться знову.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас