Киянам радять готуватися до відключень по 7−8 годин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Киянам радять готуватися до відключень по 7−8 годин

Енергетика
900
Киянам радять готуватися до відключень по 7−8 годин
Киянам радять готуватися до відключень по 7−8 годин
Влада прекрасно розуміє справжню ситуацію з енергетикою, а жителям Києва варто готуватися до відключень по 7−8 годин.
Про це заявив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко в інтерв'ю Radio NV.
«Усі прекрасно розуміють, говорити не хочуть. Слухайте, все ж прораховано… Абсолютно чітко видно всі цифри. Незрозуміло, які будуть наслідки додаткових атак, це фактор невизначеності. І не зовсім зрозуміло по декількох об'єктах, які можна буде відновити чи не можна буде, — це залежатиме від того, як швидко приїде певне обладнання. І це зараз ще не визначено остаточно», — зазначив експерт.
За його словами, відключення триватимуть.
«Я вас можу запевнити на 100%, що відключення будуть. І будуть вони мінімум по три-чотири години на добу. Це в ідеальному сценарії. А Києву поки що треба готуватися до семи-восьми годин на добу. Знову ж таки, це непоганий сценарій, може бути й гірше», — пояснив Харченко.
Говорячи про роботу критичного штабу, Харченко зазначив: «Я, можливо, розкажу несподівану річ: у нас щонайменше чотири таких штаби, які не координують між собою».
Нагадаємо, Кабінет Міністрів створив Штаб підготовки до наступного опалювального сезону, що координуватиме роботи з подолання наслідків російського енергетичного терору. До його складу увійдуть представники ключових міністерств та відомств, народні депутати, представники громад.
У 2023 році Кабінет Міністрів створив координаційний штаб із оперативного реагування та забезпечення нормальних умов життєдіяльності населення під час обмеження та/або припинення постачання електричної енергії.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас