IBM закриває відділ досліджень та розробки в Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IBM закриває відділ досліджень та розробки в Китаї

Фондовий ринок
318
IBM закриває відділ досліджень та розробки в Китаї
IBM закриває відділ досліджень та розробки в Китаї
IBM закриває відділ досліджень та розробки у Китаї, щоб зменшити свою присутність у країні на тлі напруженості між Вашингтоном та Пекіном. Серед іншого це вплине на приблизно 1000 робочих місць.
Про це пише Axios.
Раніше цього року повідомлялося, що уряд Китаю хоче, щоб вітчизняні компанії витіснили технологічне домінування США з країни та досягли більшої самодостатності у технологічній сфері.
Один із керівників IBM, Джек Гергенротер повідомив працівникам, що компанія має велику конкуренцію у Китаї. Згідно з останнім фінансовим звітом, дохід компанії у країні впав на 19,6% цього року.
Також повідомляється, що відділ досліджень та розробки перенесуть на інші закордонні підприємства.
«IBM адаптує свої операції відповідно до потреб, щоб найкраще обслуговувати наших клієнтів, і ці зміни не вплинуть на нашу здатність підтримувати клієнтів у всьому регіоні Великого Китаю», — сказав представник компанії у заяві для Axios.
Інші американські техгіганти також зменшують свою присутність у Китаї. У травні Microsoft звернулася до своїх працівників з пропозицією переїхати в іншу країну, оскільки компанія хоче скоротити свої дослідження хмарних обчислень та ШІ у Китаї. Крім того, компанія почала утримуватися від інвестицій у китайські стартапи.
За матеріалами:
mezha.media
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас