Голова НБУ обґрунтував ліміт переказів з картки на картку в 150 тисяч гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова НБУ обґрунтував ліміт переказів з картки на картку в 150 тисяч гривень

Фінтех і Картки
136
Голова НБУ обґрунтував ліміт переказів з картки на картку в 150 тисяч гривень
Голова НБУ обґрунтував ліміт переказів з картки на картку в 150 тисяч гривень
Національний банк з 1 жовтня запровадив ліміт на вихідні перекази з картки на картку у сумі 150 тисяч гривень на місяць, щоб запобігти ухиленню від сплати податків. Тіньові схеми становлять сотні мільярдів гривень.
Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».
«Ми розуміємо, що встановлення відповідних пруденційних лімітів на P2P-операції є наразі вкрай необхідним рішенням», — сказав він.
За його словами, режим функціонування фінансового сектору не передбачає толерування схем оптимізації і ухилення від сплати податків, легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом та фінансування тероризму.

Читайте також: Обмеження банківських переказів від НБУ: рішення ухвалено

За допомогою ліміту НБУ ускладнюємо можливості для проведення незаконних операцій. «Ми суттєво прибираємо „шуми“ випадкових та несистемних підозрілих операцій для того, щоб чіткіше побачити сигнали і паттерни протизаконної діяльності», — додав голова НБУ.
Пишний сказав, що аналітичним шляхом виявлено, що обсяг дроп-операцій, які обслуговують схеми ухилення від сплати податків, може сягати сотень мільярдів гривень. А відтак і втрати бюджету — десятки мільярдів гривень. І це в умовах гострої потреби у збільшенні оборонних видатків.

Читайте також: Рейтинг кредитних карток з кешбеком

«НБУ й надалі займатиме непохитну позицію — всі учасники фінансового ринку мають дотримуватися вимог законодавства, зокрема у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом та фінансування тероризму, та боротися з безліцензійною діяльністю», — додав він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас