Fitch знизило кредитний рейтинг України до «обмеженого дефолту» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch знизило кредитний рейтинг України до «обмеженого дефолту»

294
Fitch знизило кредитний рейтинг України до «обмеженого дефолту»
Fitch знизило кредитний рейтинг України до «обмеженого дефолту»
Кредитний рейтинг України агентство Fitch знизило до рівня «обмежений дефолт» після завершення пільгового періоду виплат за єврооблігаціями 2026 року.
Про це повідомляє Reuters.
Це рішення було прийнято після набуття чинності законом, який дозволяє Україні зупинити виплати за зовнішнім боргом до 1 жовтня через війну з росією. У рамках цього закону Україна розпочала процес отримання згоди власників облігацій на реструктуризацію $20 млрд міжнародних боргових зобов’язань.
У відповідь на військову агресію з боку рф Україна активно працює над реструктуризацією боргу, прагнучи відновити доступ до міжнародних фінансових ринків. Також Fitch залишило рейтинг внутрішньої валюти України на рівні «CCC-», що свідчить про те, що цей борг, ймовірно, не буде включений у реструктуризаційні угоди із зовнішніми кредиторами.
2 серпня агентство S&P Global також знизило рейтинг України до рівня «вибірковий дефолт», зазначивши подібні ризики для країни. Fitch, як правило, не надає прогнозів для країн із рейтингом нижче «CCC+», що підкреслює серйозність фінансової ситуації в Україні.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас