Економічне бронювання: чи треба буде платити за вже заброньованих працівників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економічне бронювання: чи треба буде платити за вже заброньованих працівників

Казна та Політика
1502
Економічне бронювання: чи треба буде платити за вже заброньованих працівників
Економічне бронювання: чи треба буде платити за вже заброньованих працівників
Законопроєкт про економічне бронювання не торкнеться вже заброньованих працівників. Ці фахівці, як правило, зайняті на стратегічно важливих підприємствах.
Народна депутатка і членкиня Комітету ВР з питань економічного розвитку Галина Янченко зазначила, що закон про економічне бронювання створює додатковий інструмент для бронювання.
«Ми говоримо про те, що зараз бронюються стратегічно важливі сфери. Наприклад, підприємство виробляє або ремонтує зброю. Цей законопроєкт на них не вплине, тому що в них інші підстави для бронювання. Нам потрібно виробляти зброю, ті ж дрони, якісь інші витратні матеріали, як боєкомплект, відповідно ми маємо бути впевнені, що в цих підприємств є працівники», — пояснила нардепка в ефірі Київ24.
Таким чином, роботодавцю не потрібно буде платити за вже заброньованих співробітників.
Нагадаємо, нардепи в парламенті зареєстрували законопроєкт № 11 331 про промислову політику та прогнозованість реального сектору економіки, який, зокрема, передбачає економічне бронювання українців.
У документі передбачено, що забронювати певне підприємство зможе 50% від кількості військовозобов’язаних у його штаті. Бронювання відбувається «шляхом сплати збільшеного військового внеску в розмірі 20 тисяч гривень на місяць за людину».
Голова комітету ВР з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха зазначив, що в разі ухвалення законопроєктів з економічним бронюванням, бюджет отримуватиме від 200 до 320 мільярдів гривень на рік, залежно від обраної моделі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас