Девелопери житла враховують нові вимоги до інклюзивності в майбутніх проєктах і адаптують уже збудовані об'єкти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Девелопери житла враховують нові вимоги до інклюзивності в майбутніх проєктах і адаптують уже збудовані об'єкти

Нерухомість
592
Девелопери житла враховують нові вимоги до інклюзивності в майбутніх проєктах і адаптують уже збудовані об'єкти
Девелопери житла враховують нові вимоги до інклюзивності в майбутніх проєктах і адаптують уже збудовані об'єкти
Українські девелопери враховують підвищені вимоги до інклюзивності в проєктах житла на стадії будівництва, а в деяких випадках адаптують і готові об'єкти, про це свідчить опитування забудовників, проведене агентством «Інтерфакс-Україна».
«Ми намагаємося зробити максимально безбар'єрний простір на прибудинкових територіях. У квартирах для військових у ЖК „Метрополіс“ ми спеціально розширили вхідні двері та міжкімнатні отвори. Це дасть змогу зробити житловий простір максимально зручним та інклюзивним. Усі наступні черги вже проєктуються з урахуванням підвищених вимог до інклюзивності об'єктів», — повідомили у пресслужбі групи компаній DIM.
Житлові комплекси компанії також оснащені ліфтами, доступними для пасажирів з різними можливостями мобільності, та панелями управління з маркуванням шрифтом Брайля та голосовими сповіщеннями.
Крім того, девелопер за необхідності може адаптувати до нових вимог інклюзивності й раніше споруджені будинки.
«Щодо об'єктів, введених в експлуатацію та зданих раніше, ми готові співпрацювати з керуючими компаніями цих будинків, якщо від них буде відповідний запит», — зазначили в DIM.
Аналогічний підхід використовують і в компанії City One Development, за можливості підвищуючи інклюзивність інфраструктури в уже готових будинках.
«Усі наші об'єкти від початку спроєктовані з урахуванням вільного доступу осіб з різними можливостями та потребами. В реалізованих ЖК уже у процесі експлуатації, для більш зручного пересування, з часом ми встановили ще додаткові пандуси, а у кварталі „Новопечерські Липки“ навіть встановлено зовнішній ліфт», — повідомив директор із маркетингу City One Development Дмитро Новіков.
Відсутність бар'єрів, різких перепадів висот, широкі дверні отвори та інклюзивні інформаційні знаки й таблички є обов’язковими атрибутами в загальній архітектурі проєктів житла, розповіла СМО компанії Alliance Novobud Ірина Міхальова.
«Усі наші житлові комплекси проєктуються та зводяться в межах чинних державних будівельних норм, зокрема і в частині інклюзивності. Житлові комплекси, які будувалися до впровадження чинних норм інклюзивності, обладнуються пандусами й іншими, всіма можливими зручностями», — повідомила експерт.
У свою чергу KAN Development забезпечує доступні кути нахилу пандусів і вхідних груп у своїх проєктах, а самі входи в будівлі спроєктовані без сходинок, повідомили у пресслужбі компанії. На території житлових комплексів також передбачено спеціальні паркувальні місця для людей з інвалідністю.
Як повідомив СЕО Avalon Роман Давимука, інклюзивність у проєктах компанії сприймається як «гігієнічна норма», а не особливість.
«Ми впроваджуємо всі вимоги нових ДБН з інклюзивності. У нас в об'єктах є угоди з купівлі квартир із відповідними вимогами, розуміємо, що заходи відповідають реальним потребам», — повідомив він.
Тим часом у компанії прагнуть адаптувати до нових вимог і готові об'єкти, зокрема щодо структурних змін конструкцій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас