Чи треба студентам підтвержувати факт навчання для отримання пенсії по втраті годувальника: відповідь ПФУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи треба студентам підтвержувати факт навчання для отримання пенсії по втраті годувальника: відповідь ПФУ

Особисті фінанси
137
Чи треба студентам підтвержувати факт навчання для отримання пенсії по втраті годувальника: відповідь ПФУ
Чи треба студентам підтвержувати факт навчання для отримання пенсії по втраті годувальника: відповідь ПФУ, Фото: pixabay.com
Діти, які втратили батьків, можуть отримувати пенсії по втраті годувальника. Зокрема, такий вид соціальної виплати надається студентам, які навчаються на денній формі навчання.
У Пенсійному фонді України розповіли, чи потрібно студентам, що її отримують, надавати довідку про навчання для продовження виплати.
«Діти, які навчаються за денною формою навчання, зокрема у вищих навчальних закладах, мають право на отримання пенсії у зв’язку з втратою годувальника до закінчення навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23 років (стаття 36 Закону України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування“)», — зазначають спеціалісти ПФУ.
Виплата на наступний навчальний рік продовжується на підставі даних про навчання за денною формою, отриманих Пенсійним фондом України з Єдиної державної електронної бази з питань освіти автоматично, тобто без необхідності надання довідки закладу освіти про продовження навчання.
Нагадаємо, дітям пенсія у зв’язку із втратою годувальника призначається незалежно від того, чи були вони на утриманні годувальника.
Також внаслідок весняної індексації розмір мінімальної пенсії зріс на 364 гривні й тепер становить 2725 гривень. Така виплата встановлюється пенсіонерам, які досягнули 65-річного віку та не встигли набути достатнього страхового стажу.

Скільки сьогодні потрібно грошей на дитину

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас