Межбанк: доллар пошел вверх — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Межбанк: доллар пошел вверх

Валюта
1315
У системі електронних аукціонів Прозорро виставлено на продаж майновий комплекс «Заводу напівпровідників», розташований у місті Запоріжжі. Підприємство є найбільшим в Україні проектом з виробництва матеріалів для електроніки та геліоенергетики на основі кремнієвих компонентів.
Про це повідомляє пресслужба банку.
Комплексна програма модернізації підприємства розпочалась у 2008 році та повністю завершена протягом трьох років. На заводі було встановлено сучасне обладнання і створено технологічний цикл з високою екологічною безпекою.
Основними видами діяльності є виробництво трихлорсилану, полікристалічного та монокристалічного кремнію. Сфера застосування цих матеріалів — виготовлення сонячних батарей, силової електроніки, комплектуючих до електроприладів та іншого високотехнологічного устаткування.
Наразі виробництво «Заводу напівпровідників» законсервоване і перебуває у належному технічному стані. Його відновлення потребуватиме вкладення інвестицій, розмір яких залежатиме від перспективних планів інвестора. Світовий ринок профільної продукції підприємства у попередні роки характеризувався волатильністю та зниженням цін внаслідок перевиробництва. Водночас посилення заходів протидії глобальним змінам клімату та розвиток потенціалу сонячної PV-електроенергії зумовлюватимуть подальшу необхідність у кремнієвих компонентах для виробництва відповідного обладнання.
Заставне майно реалізується шляхом продажу двох лотів з кінцевим строком подання цінових пропозицій по 17 лютого 2021 р.
Лот 1 складається з будівель та споруд заводу. Початкова вартість — 170 851 929,00 грн без ПДВ.
До Лоту 2 входить великий перелік рухомого майна, зокрема, машини та обладнання, інструменти, прилади, інвентар, капітальні інвестиції, МНМА, колісні транспорті засоби, об’єкти незавершеного капітального будівництва, роботи по модернізації. Початкова вартість — 320 293 707,73 грн без ПДВ.
Об’єкти, які є предметами застави та іпотеки, реалізуються в рамках процедури банкрутства ПрАТ «Завод напівпровідників» для забезпечення виконання кредитних зобов’язань перед Укрексімбанком.
По материалам:
Finance.ua
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас