Стефанчук подписал закон об олигархах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стефанчук подписал закон об олигархах

Казна и Политика
244
Відсутність закону про оподаткування грального бізнесу є перешкодою для видачі ліцензій на ведення такої діяльності.
Про це сказав голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.
«Відсутність податкового закону є перешкодою для того, щоб видавали ліцензії, це правда. Вони працювати можуть, але для певних видів діяльності такі умови оподаткування, які передбачені зараз, не вигідні», — сказав Гетманцев.
Для прикладу він наводить зали з ігровими автоматами, які, відповідно до чинного закону, можуть організовуватися в готелях категорій 3, 4, 5 зірок.
«Але при цьому ми в законі їх зобов’язали, що виграшний фонд у них може бути не менше 90%, тобто вони 90% повинні віддавати гравцям. А в Податковому кодексі визначається сьогодні, що ставка оподаткування з них — 10% з обороту. Таким чином, вони фізично не можуть працювати. Або вони повинні, отримуючи ліцензію, розуміти, що вони будуть працювати в тіні, ми людей ставимо в якесь абсолютно абсурдне становище», — зазначив Гетманцев.
Депутат підкреслив, що законопроект про оподаткування грального бізнесу рекомендований комітетом в зал.
«Він передбачає єдину ставку податку для всіх, незалежно від виду грального бізнесу. Немає такого, як було раніше — у кого лобіст сильніший, той виторговує собі низьку ставку. Ставка єдина для всіх, умови єдині для всіх — будь ласка, ідіть працюйте і платіть державі гроші. Крім цього, треба зазначити, що ми говоримо не тільки про податок на прибуток, ми говоримо про додатковий податок саме з грального бізнесу — 10% понад податку на прибуток. І оподаткування виграшів також», — розповів Гетманцев.
Крім того, за його словами, Верховна Рада у вересні планує повернутися до прийняття законопроекту про усунення колізії в законі в частині формування комісії з видачі ліцензій, оскільки на поточній сесії відповідні проекти були відхилені.
«Комісія, яка створена, вона була створена відповідно до „антиковідного“ закону, який давав можливість Кабінету Міністрів призначати чиновників категорії „А“ поза конкурсом саме на період карантину. Коли карантин завершиться, цю комісію треба буде міняти і проводити відкритий конкурс, і тоді питання цієї поправки буде дуже актуальним. Я думаю, що ми у вересні зареєструємо цей законопроект і швидко його проведемо», — зазначив Гетманцев.
По материалам:
УБР
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас