У Німеччині закликають прискорити процес працевлаштування біженців з України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині закликають прискорити процес працевлаштування біженців з України

Світ
631
У Німеччині закликають прискорити процес працевлаштування біженців з України
У Німеччині закликають прискорити процес працевлаштування біженців з України
Асоціація міст та муніципалітетів Німеччини закликала пришвидшити інтеграцію біженців з України. Зокрема, мова йде про надання можливості українським мігрантам влаштовуватися на роботу без попереднього проходження курсів з вивчення німецької мови та інтеграційних курсів.
Про це пише tagesschau.
Як повідомляє директор асоціації Андре Бергеґґер, необхідно прискорити процес інтеграції українців, щоб використати потенціал німецького ринку праці.
«Ми все ще занадто бюрократичні та негнучкі, коли йдеться про інтеграцію на ринок праці. Заходи щодо інтеграції та вивчення мови повинні здійснюватися паралельно з початком роботи», — зазначив він.
Він переконаний, що кількість українських мігрантів у країні буде тільки зростати. Також наразі не очікується, що більшість українців найближчим часом повернеться додому.
«Тож нам потрібні стійкі інтеграційні структури для цієї групи», — продовжив Бергеггер.

Довідка Finance.ua:

  • нині в Німеччині зареєстровано приблизно 1,65 мільйона громадян України. Німецькі депутати попереджають про надмірне навантаження і закликають до більш рівномірного розподілу біженців по всій Європі;
  • у Данії працевлаштувалося 55% біженців з України без знання мови. У сусідній Німеччині ж українцям для початку потрібно оволодіти мовою, щоб влаштуватися на роботу;
  • у Швейцарії готуються полегшити працевлаштування українських біженців. У парламенті пропонують замінити дозволи на роботу спрощеною онлайн-реєстрацією.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас