Чому українські біженці не затримуються у Франції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чому українські біженці не затримуються у Франції

Світ
1699
Чому українські біженці не затримуються у Франції
Чому українські біженці не затримуються у Франції
За оцінками, 4,3 млн українських мігрантів отримали «тимчасовий захист» ЄС з моменту великої війни. Українці переїхали до країн Європи: від Польщі та Фінляндії до Іспанії та Ірландії. Проте Франція значно відстає від решти країн Європейського Союзу — країна приймає менше ніж одного біженця з України на 1 тис. громадян.
Про це пише Politico.
«У січні Франція повідомила лише про 64 720 біженців з України, які перебувають під тимчасовим захистом», — зазначає видання.
За даними Євростату, Німеччина надала тимчасовий захист понад 1,2 млн біженців. Польща — майже 1 млн.
Не відстає і Ірландія, яка прийняла понад 100 тис. українців серед 5 мільйонів своїх мешканців. У Франції кількість українців значно менша.
Ці дані є ще більш вражаючими, якщо порівняти їх з чисельністю населення країн: Польща, країни Балтії, Чехія, Словаччина та Болгарія приймають понад 25 біженців на 1000 громадян. Франція, навпаки, приймає менше ніж одного біженця на 1000 громадян.
За словами Жерара Садіка з неурядової організації La Cimade, близько 30 тис. українських біженців не охоплені французьким підрахунком.

Чому українці не затримуються у Франції

Також важливим аспектом є мовне питання, адже велику кількість біженців прийняли слов’яномовні країни.
Проте, як зазначають аналітики, окрім мови на відставання Франції у прийому мігрантів впливають такі фактори:
  • географічна близькість до України;
  • фінансова підтримка біженців;
  • сформована мережа громад.
«Наскільки я розумію, Франція просто не відповідає жодній з цих трьох вимог», — сказала Євгенія Близнюк, генеральний директор і засновник дослідницької компанії Gradus, яка досліджувала досвід українських біженців за кордоном.
Правозахисники також вказують на мовні бар'єри та славнозвісну бюрократію і тяганину у Франції.
У той час як в інших країнах, таких як Німеччина, підтримка організована переважно на державному рівні, у Франції до прийому українців долучилися асоціації та місцеві жителі.

Довідка Finance.ua:

  • Частка українських біженців, які планують залишитися за кордоном, поступово збільшується. Півтора роки тому 50% мігрантів заявляли про намір повернутися в Україну, наразі цей показник складає 26%;
  • чеський уряд планує впровадити жорсткіші умови для переселенців;
  • у Швейцарії готуються полегшити працевлаштування українських біженців. У парламенті пропонують замінити дозволи на роботу спрощеною онлайн-реєстрацією.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас