Зруйнований корпус «Охматдиту» не підлягає відновленню. Там побудують новий — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зруйнований корпус «Охматдиту» не підлягає відновленню. Там побудують новий

Казна та Політика
269
Зруйнований корпус «Охматдиту» не підлягає відновленню. Там побудують новий
Зруйнований корпус «Охматдиту» не підлягає відновленню. Там побудують новий
Один з корпусів дитячої лікарні «Охматдит», у яку росіяни запустили ракету, не підлягає відновленню.
Про це сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко на брифінгу 12 липня.
«Ми чітко знаємо, що цей корпус не підлягає відновленню. І зараз відбувається процес технічного обстеження приміщення старого технічного корпусу. Швидше за все, він також буде підлягати знесенню», — сказав Ляшко.
Гендиректор «Охматдиту» Володимир Жовнір пояснив, що постраждали всі корпуси лікарні, але ступінь пошкодження різний.
Наразі мають завершити акт, який покаже вартість відновлення лікарні, а вже наступного тижня «Охматдит» відбере компанію, яка буде проводити будівельні роботи.
Також на території «Охматдиту» зберігалася частина історичних корпусів, тож оцінити збитки у них має Мінкульт як об’єктів, які віднесені до культурної спадщини.
За словами міністра, загалом на відновлення отримали понад 800 мільйонів гривень — це і гроші, що надійшли на благодійні рахунки лікарні, і державні кошти. В пріоритеті буде ремонт у 1-му, новому корпусі, заміна пошкодженого медобладнання, проєктування та будівництво нового корпусу. Держава потім профінансує те, чого не вистачатиме.
За попередньою оцінкою, на заміну обладнання потрібно 360−400 мільйонів гривень, утім інженери дивляться, чи немає збоїв у візуально цілому обладнані. Ляшко повідомив, що меценати та виробники готові допомогти поставкою медичного обладнання. А все, що не поставлять, закуплять за гроші, які вже є не рахунку лікарні.
Нагадаємо, зранку 8 липня війська рф здійснили масований ракетний обстріл України. росіяни, зокрема, поцілили в дитячу лікарню «Охматдит». Держава вже пообіцяла відбудувати лікарню — уряд спрямував 100 мільйонів гривень на першочергові відновлювальні роботи.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас