Завдяки зростанню Bitcoin 84 тисячі осіб стали криптомільйонерами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Завдяки зростанню Bitcoin 84 тисячі осіб стали криптомільйонерами

Криптовалюта
1061
Завдяки зростанню Bitcoin 84 тисячі осіб стали криптомільйонерами
Завдяки зростанню Bitcoin 84 тисячі осіб стали криптомільйонерами
За даними звіту New World Wealth та Henley & Partners, нині у світі 172 300 осіб володіють криптоактивами на суму понад $1 мільйон. Кількість мільйонерів, що володіють виключно біткоїном, зросла більше ніж удвічі — до 85 400.
Ріст багатства у криптоіндустрії спостерігається на всіх рівнях. Наразі у світі є 325 криптоцентимільйонерів, тобто осіб, що володіють криптоактивами на суму понад $100 млн, та 28 криптомільярдерів.
Зростання кількості багатих у криптосекторі відображає стрімкий розвиток біткоїн-ETF, які з моменту запуску в січні зібрали понад $50 млрд активів, залучаючи інституційних інвесторів.

Читайте також: «Криптоонуки МММ», або приклади з відомими фінансовими пірамідами сучасності

Цього року ціна біткоїна зросла на 45% - приблизно до $64 000. Загальна капіталізація криптоактивів досягла $2,3 трлн, порівняно з $1,2 трлн минулого літа.
З шести нових криптомільярдерів, створених за останній рік, п’ятеро зобов’язані своїм багатством біткоїну, що підкреслює його домінувальне положення серед довгострокових інвесторів.
Згідно з даними Forbes, найбагатшим криптомільярдером третій рік поспіль є Чанпен Чжао, засновник і колишній генеральний директор криптобіржі Binance з капіталом у $33 млрд. На другому місці — Браян Армстронг, співзасновник Coinbase, з $11 млрд.
Хоча багато криптоактивів все ще нижчі за свої пікові значення 2021 року, прийнятність криптовалют серед великих фінансових установ, таких, як BlackRock і Fidelity, може стимулювати подальше зростання багатства серед великих власників криптоактивів.

Читайте також: Hamster Combat, Notcoin, Banana: що відомо про клікери, які зводять світ з глузду

Крім того, криптовалюта змінює географію життя та роботи багатих людей. Багато хто з нових криптовласників прагнуть переїхати до юрисдикцій із низькими податками та сприятливим регулюванням криптоіндустрії.
Henley & Partners навіть створили «Індекс прийняття криптовалют», який ранжує країни за їх податковим і регуляторним підходом до криптоактивів. На першому місці — Сингапур, за ним — Гонконг, ОАЕ та США. У США 15% населення володіють криптовалютами, що підтримується сильною інфраструктурою, включно з високою щільністю криптобанкоматів і збільшенням кількості бізнесів, що приймають криптовалюту.

Курс криптовалют до долара 💸

За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас