Якщо не на фронті, то сплачуйте податки: Зеленський вважає, що чоловіки призовного віку мають бути в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Якщо не на фронті, то сплачуйте податки: Зеленський вважає, що чоловіки призовного віку мають бути в Україні

Казна та Політика
2223
Якщо не на фронті, то сплачуйте податки: Зеленський вважає, що чоловіки призовного віку мають бути в Україні
Якщо не на фронті, то сплачуйте податки: Зеленський вважає, що чоловіки призовного віку мають бути в Україні
Президент Володимир Зеленський вважає, що чоловіки мобілізаційного віку мають бути в Україні та сплачувати тут податки, якщо вони не на фронті.
Він сказав про це під час спілкування із журналістами в Естонії.
За словами Зеленського, держава має питання не до громадян — чоловіків і жінок, які виїхали з України на самому початку повномасштабної війни, а до громадян, які виїхали пізніше незаконно.
«Якщо вони (чоловіки. — Ред.) мобілізаційного віку, вони мають допомагати Україні, і вони мають бути в Україні. Я зараз не говорю про те, що хтось повинен бути на фронті, а хтось не повинен бути на фронті. Є закон. Але є правило: на одного військового йде 6−8 платників податків. Якщо ви в Україні, і ви не на фронті, а ви працюєте — де б ви не працювали, ми з повагою ставимося до кожної людини — і сплачуєте податки, то ви також бороните державу. Але якщо ви за кордоном, і ви мобілізаційного віку, і ви і не на фронті, і не сплачуєте податки, і виїжджали поза законом — це питання», — сказав він.
Президент додав, що якщо ми хочемо зберегти Україну та Європу, то ми маємо розуміти: чи ми допомагаємо Україні, чи ні; чи ми громадяни, які на фронті, чи ми громадяни, які працюють та сплачують податки.

Довідка Finance.ua:

  • в Україні хочуть провести облік військовозобов'язаних громадян, які виїхали за кордон. Міністерство оборони консолідувало всі бази даних і знає, скільки військовозобов'язаних перебувають в Україні, а скільки — за кордоном;
  • Міжнародний валютний фонд очікує, що якщо війна в Україні продовжуватиметься до кінця 2024 року, близько 2 млн українців, які виїхали до країн ЄС, не повернуться додому після завершення війни.

Оборонно-промисловий комплекс та його розвиток під час війни 🔍

За матеріалами:
Слово і Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас