Як пропонують змінити черговість мобілізації громадян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як пропонують змінити черговість мобілізації громадян

Казна та Політика
801
Як пропонують змінити черговість мобілізації громадян
Як пропонують змінити черговість мобілізації громадян
Економічне бронювання можна впровадити шляхом включення в закон про мобілізацію принципу черговості, в результаті дії якого ті, хто працюють на економіку, опиняться не першими, а останніми в черзі на мобілізацію.
Про цю ініціативу повідомила голова комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова в рамках форуму «Діалог громадянського суспільства, бізнесу й влади: інклюзивні інституції та економічні свободи».
«Якщо буде потреба, то воювати будемо ми всі, в тому числі всі бізнеси. Але коли настане така черга, коли потрібно буде з економіки людей забирати», — заявила вона.
Галина Третьякова закликала першочергово мобілізовувати усіх, хто вміє поводитись зі зброєю, зокрема військових пенсіонерів. «Потрібно спочатку залучати тих, хто знає як стріляти, тих, хто професійно цим займався. Це, в першу чергу, військові пенсіонери. Їх у нас 150 тис. І ми маємо, в першу чергу, мобілізовувати їх», — сказала вона.
За її словами, з усіх військових пенсіонерів є 150 тис. осіб, які не є людьми з інвалідністю і які не досягли 60-річного віку. «У нас військовослужбовці виходять на пенсію після 25 років вислуги, тобто вони виходять на пенсію в проміжок з 35 до 45 років. Це військові пенсіонери, які отримують пенсію, не працюють ніде і не є в Збройних Силах України. Ми виокремили ці 150 тис. осіб і передали пану Немчинову, який займається мобілізацією разом із Міністерством оборони, але „віз і досі там“», — зазначила Галина Третьякова.
Потім потрібно мобілізовувати діючих правоохоронців. «В другу чергу ми маємо поступово тих, хто працює в Нацполіції, в Управлінні державної охорони, розміщувати на фронт, а їх замінювати цивільними, яких навчати через УДО. Плюс ті, хто в захисті судової адміністрації. Також є біля 70 тис. осіб, які з МВС займаються охороною державного порядку з прикордонниками разом», — перелічила депутатка.
Наступна черга мобілізації — власники зброї. «І нарешті у нас 700 тис. осіб, які є власниками зброї. Їх простіше навчити, вони вміють стріляти», — зазначила вона.
За її пропозицією, лише при мобілізації 80% представників кожного кластеру, можна починати мобілізацію в наступному кластері.
Безробітні також мають піти на фронт, а не ті, хто працює «в білу»
«У Міністерства оборони є дані щодо всіх людей, які є в Україні. І потрібно брати, в першу чергу, тих, хто не працює. В першу чергу ТЦК має брати тих, хто в Державному центрі занятості стоїть на обліку», — сказала Галина Третьякова.
Більш детальна ситуація із військовими пенсіонерами:
Як пропонують змінити черговість мобілізації громадян
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас