Чи треба мобілізація 18-річних в Україні — думка демографа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи треба мобілізація 18-річних в Україні — думка демографа

118
Мобілізаційний вік в Україні не варто знижувати до 18 років, оскільки хлопці в такому віці ще не так відповідально ставиться до свого життя, як 25-річні.
Директорка Інституту демографії та соціальних досліджень Елла Лібанова не підтримує серйозне зниження мобілізаційного віку, оскільки в підсумку воно може вплинути на демографічну ситуацію в Україні. Такою думкою вона поділилася в інтерв’ю «Українській правді»:
«Я категорично проти (мобілізації з 18 років. — Ред.)».
За словами експерта, 18-річний хлопець ще не має такої відповідальності за своє життя, як, наприклад, 25-річний, який свідоміше ставиться до збереження свого здоров’я і «не буде лізти на рожен».
«В підсумку це якраз і вплине на демографічну ситуацію. Тому що, якщо максимальна кількість мобілізованих повернеться з фронту, то вони і дітей будуть народжувати, і самі будуть живі», — додала співбесідниця.
Лібанова також висловилася про те, коли закінчиться війна в Україні. «Судячи з того, що говорять воєнні експерти, то нема сенсу говорити про те, що війна закінчиться раніше 2028 року. Швидше за все, ми будемо спиратися зараз на цю дату», — сказала демограф.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас