Відпустка для неповнолітніх: на що мають право — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відпустка для неповнолітніх: на що мають право

Особисті фінанси
169
Працівники, які не досягли 18 років, користуються правом на щорічну основну відпустку тривалістю 31 календарний день.
Про це повідомляє Центрально-Західне міжрегіональне управління Держпраці.
Додаткові пільги з надання відпусток неповнолітнім працівникам передбачені ст. 195 КЗпП України.
Працівникам, які не досягли 18 років, щорічні відпустки надаються в слушний за них час. У перший рік роботи відпустка повної тривалості може бути надана за заявою працівника до настання шестимісячного терміну безперервної роботи на цьому підприємстві.
У зв’язку з цим при складанні графіка надання відпусток працедавець у першочерговому порядку враховує побажання неповнолітніх працівників.
Якщо такий працівник прийнятий на підприємство після затвердження графіка відпусток на поточний рік, то час надання відпустки за перший робочий рік (з урахуванням побажання неповнолітнього) встановлюється доповнення графіка відпусток. Відповідно з ч. 5 ст. 80 КЗпП України і ч. 1 ст. 5 ст. 11 Закону про відпустки забороняється надання щорічної відпустки неповнолітнім працівникам у продовження робочого року.

Довідка Finance.ua:

  • Відпустка без збереження заробітної плати за бажанням працівника надається в обов’язковому порядку відповідно до вимог статті 25 Закону України від 15 листопада 1996 року № 504/96-ВР.
  • Роботодавець не може відмовити у наданні відпустки без збереження заробітної плати на визначені законодавством строки таким категоріям працівників (крім працівників, що залучені до виконання робіт на об’єктах критичної інфраструктури).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас