Ветерани назвали послуги, якими найбільше не задоволені — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ветерани назвали послуги, якими найбільше не задоволені

Казна та Політика
260
Ветерани назвали послуги, якими найбільше не задоволені
Ветерани назвали послуги, якими найбільше не задоволені
Більшість опитаних ветеранів та військовослужбовців вважають, що профільні державні інституції не виконують своє призначення в повному обсязі щодо підтримки ветеранів у їхньому професійному та кар'єрному розвитку.
Такі дані озвучила в. о. виконавчого директора Українського ветеранського фонду Руслана Величко-Трифонюк на презентації щорічного анонімного онлайн-опитування серед ветеранів та діючих військовослужбовців «Актуальні потреби та бачення можливостей для кар'єрного і професійного зростання ветеранів в Україні».
«Профільні державні інституції не виконують своє призначення в повному обсязі щодо підтримки ветеранів у їхньому професійному та кар'єрному розвитку. Сумарно негативні оцінки дорівнюють 55,32% з них, 25,89% — однозначно впевнені в неефективності, а 29,34% вважають, що діяльність ймовірніше неефективна», — озвучила дані опитування Величко-Трифонюк.
Згідно з опитуванням, для покращення роботи державних інституцій, на думку ветеранів та військовослужбовців, необхідне зменшення бюрократичної складової та впровадження якісного сервісу, а кожна програма та рішення, яке стосується ветеранів, має базуватися на актуальних потребах ветеранської спільноти. А інституції мають працювати під «однією парасолькою», щоб ветерани могли прийти і отримати всю необхідну інформацію в одному місці.
Як засвідчило опитування, більшість ветеранів потребують часу для відновлення, наголосила Величко-Трифонюк. Тому серед послуг із відновлення, які військовослужбовці хотіли б отримати в поточному 2024 році, респонденти назвали найбільшу потребу в санаторно-курортному лікуванні — понад 60 відсотків. Значна кількість респондентів відзначила необхідність планової стоматологічної допомоги, психологічну допомогу.
Близько половини (50,14%) опитаних ветеранів, які на даний момент не несуть службу в Силах оборони України, мають бажання розвивати власну справу.
На думку переважної більшості опитаних, зараз та в найближчому майбутньому вони потребуватимуть таких видів допомоги, як фінансова підтримка (56,16%) та зміцнення здоров’я (52,44%). Не менш важливою буде допомога в придбанні житла; залученні підприємницьких інвестицій; покращенні житлових умов; освіта; працевлаштування та психологічна підтримка.
Згідно з результатами опитування, найбільший попит мають такі пільги, як комунальні субсидії, безоплатний проїзд та пенсії, а найбільш задоволені комунальними субсидіями (51,86%). Натомість найменше ветерани користувалися пільгами на навчання, грошовою допомогою, пільгами щодо психологічної реабілітації та податковими знижками. Послуги, якими опитані ветерани найбільше не задоволені, — медичне обслуговування, земельна ділянка та грошова допомога.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас