В уряді пояснили скасування виплат переселенцям крім деяких категорій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В уряді пояснили скасування виплат переселенцям крім деяких категорій

Казна та Політика
354
В уряді пояснили скасування виплат переселенцям крім деяких категорій
В уряді пояснили скасування виплат переселенцям крім деяких категорій
Скасування компенсації на проживання для внутрішньо переміщених осіб, крім пенсіонерів та деяких інших категорій, пов’язано з вимогами міжнародних партнерів, які надають Україні кошти.
Про це заявила віце-прем'єр-міністр — міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук під час телемарафону.
«Ці зміни пов’язані з тим, що у нас зменшується дохідна частина бюджету. Ми напряму прив’язані до рішень наших партнерів. Партнери ставлять вимоги постійно верифіковувати виплати з метою їх зменшення, чи оптимізації, можна сказати. Йдеться про те, що за міжнародними лекалами два роки достатньо для того, аби адаптуватися», — сказала вона.
Верещук повідомила, що у 2022 році на виплати ВПО витратили з бюджету 57 млрд гривень, у 2023 році - 73 млрд гривень. Уряд планує у 2024 році зменшили цю суму знову до 57 мільярдів гривень.
За її даними, в Україні приблизно 4,9 млн осіб, які вважаються внутрішніми переселенцями. Із них 2,5 млн щомісяця отримують виплати. Верещук повідомила, що кількість ВПО постійно змінюється у зв’язку з міграцією людей за кордон або поверненням їх до своїх домівок — тоді вони не вважаються ВПО.
«Тому незначно зменшується кількість», — сказала вона та зазначила, що є люди, які виїжджають із прифронтових районів.
Нагадаємо, виплати для внутрішньо переміщених осіб уряд продовжив до 1 березня, після чого отримувати допомогу будуть лише певні категорії переселенців.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 👛

За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас