В Україні запустять виробництво машин для розмінування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні запустять виробництво машин для розмінування

Казна та Політика
376
В Україні запустять виробництво машин для розмінування
В Україні запустять виробництво машин для розмінування, Фото: ua.news
В Україні через повномасштабну війну із росією заміновані понад 174 000 кв. км території. Понад 5 мільйонів українців проживають на забруднених територіях. Україна має вже 21 машину для розмінування від міжнародних партнерів.
Про це повідомив начальник управління протимінної діяльності Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки Міністерства оборони України полковник Олег Шуварський під час брифінгу у Military Media Center, передає ua.news.

Засоби механізованого розмінування територій

«Ситуація з замінуванням така, яку уся Європа не переживала з часів Другої світової війни. Через це внаслідок нещасних випадків загинули 266 мирних українських жителів», — зазначив Шуварський.
Міжнародні партнери підтримують Україну у питаннях розмінування. Однією із видів допомоги є саме машини механізованого розмінування. Вони застосовуються для робіт, зокрема, у Київській, Сумській, Харківській, Чернігівській областях.
Машини використовують для ремонту ліній електропередачі, розмінування полів, сільськогосподарських угідь, доріг тощо. Сапер за добу може розміновувати близько 100 кв. м, машини тим часом — 3000−5000 кв. м.
Сьогодні застосовуються машини від декількох країн-партнерів — хорватські DOK-ING, словацькі Bozena-5, швейцарські та британські Armtac 400. Усі пройшли випробування. Вони керуються дистанційно, тому загроза для водія мінімізується. Проте кожен тип машин має свою специфіку роботи.
Деякі організації та фермери використовують саморобні машини для розмінування. Вони не враховують швидкість машини, специфіку замінування. Тому така робота призводить до трагедій.

Механізм розмінування

Шуварський розповів і про сучасний механізм роботи саперів. Наприклад, на території Херсонської області перед машинами проводять обстеження території за допомогою літальних апаратів, які виявляють міни з повітря. Так вирішують, чи потрібна машина, чи територію можна розмінувати вручну саперами.
Загалом Силам безпеки та оборони вдалося обстежити вже 1840 кв. км території - із них 450 км сільськогосподарські землі. Використовували різні методи — розмінування вручну саперами, машинами та БПЛА.

Виробництво машин для розмінування в Україні

В Україні планують запустити виробництво машин для розмінування разом із партнерами.
Сьогодні проводиться робота з виробниками машин щодо локалізації виробництв в Україні. Це дозволить швидко нарощувати потенціал для розмінування.
Планується запуск виробництва хорватських та словацьких машин. Зараз проводяться заходи щодо сертифікації українських підприємств.
Шуварський зазначив, що завдяки підтримки ЄС і США Україна регулярно отримує машини для розмінування. Допомога надходить на постійній основі. У світі є розуміння проблематики забруднення територій.Зараз українські сапери мають вже 21 машину для розмінування. Загалом сьогодні Україна потребує 64 таких.

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
ua.news
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас