В Україні стали рідше платити зарплати в «конверті» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні стали рідше платити зарплати в «конверті»

Особисті фінанси
341
В Україні стали рідше платити зарплати в «конверті»
В Україні стали рідше платити зарплати в «конверті»
В Україні стали рідше платити зарплати в «конверті». Це принесло бюджету додаткові 2,3 млрд грн.
Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у Telegram.
«Одним з помітних трендів 2023 року є відбілювання заробітних плат. Примітно, що бізнес це робить самостійно на випередження тих негативних наслідків, які тягнуть за собою зарплати в конвертах», — сказано в повідомленні.

Як змінились показники:

  • у першому кварталі минулого року 31,6 тисяч суб'єктів господарювання нарахували та сплатили ПДФО та єдиний соціальний внесок з зарплат менших, ніж середні заробітні плати по регіону;
  • а вже у червні-жовтні 2023 року 19,6 тисяч суб'єктів господарювання підвищили зарплату, а 3 тисячі субʼєктів господарювання підвищили та досягли рівня середньої заробітної плати по регіону. Це дало змогу додатково отримати 2 295, 6 млн гривень ПДФО.
«При цьому тренд на відбілення зарплат висхідний. Дякую бізнесу за відповідальну позицію і нагадую, що рівень зарплат, вищий ніж середній по галузі - є одним з основних критеріїв, що визначають позитивну податкову історію платника», — підсумував Гетманцев.
Нагадаємо, оскільки не всі роботодавці декларують свої трудові відносини, держбюджет України втрачає близько 100 мільярдів гривень щороку, а рівень тіньової зайнятості сягає 9% від кількості зайнятого населення.
За даними НБУ, у 2023 році реальні доходи населення України (з урахуванням інфляції) відновили помірне зростання. Проте домогосподарства досі оцінюють свій фінансовий стан як складний. У 2024 році навіть в умовах збереження високих безпекових ризиків реальні доходи населення поступово зростатимуть завдяки відновленню економічної активності та збереженню м’якої фіскальної політики.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 👛

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас