Україна може виробити понад три мільйони дронів на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна може виробити понад три мільйони дронів на рік

Казна та Політика
1299
Україна може виробити понад три мільйони дронів на рік
Україна може виробити понад три мільйони дронів на рік
Україна за рік може виробляти понад три мільйони дронів. Для цього в держави є достатні виробничі спроможності та співпраця з міжнародними партнерами.
Про це розповіла заступниця міністра з питань стратегічних галузей та промисловості України Анна Гвоздяр, передає Суспільне.
«В нас достатньо великі виробничі спроможності, ми можемо виробити на сьогодні понад 3 мільйони дронів різних типів. Для цього нам потрібно фінансування», — каже Гвоздяр.

Читайте також: Системи РЕБ та РЕР: що потребує та може в цьому напрямі Україна

За її словами, держава може покрити лише частину цих потреб, а решту закривають закордонні партнери. Зокрема, Канада погодилась закупити частину дронів українського виробництва для українського війська. Перемовини ведуться й з іншими країнами, зокрема Сполученим Королівством.
«Ми достатньо розвинули за рахунок як державних, так і приватних потужностей, щодо виробів різного виду для дронів. Понад мільйон дронів — зрозуміло, що під них треба понад мільйон боєприпасів», — сказала Гвоздяр.
Нині Мінстратег опрацьовує лінійку дронів з боєприпасами, яка необхідна українському війську. Далі обговорюватиметься питання їх уніфікації. Гвоздяр додала, що під різні потреби потрібні різні дрони.

Довідка Finance.ua:

  • раніше на нараді щодо дронів у президента України було ухвалено рішення про спрощення процедури закупівель, імпорт комплектування, нарощування виробництва снарядів для дронів і навчання операторів;
  • Дніпропетровщина стала лідером із закупівлі дронів для фронту протягом двох років. Загалом область придбала 5609 безпілотників;
  • у Міноборони оцінили перспективу подальшого виробництва власних дронів. Влада хоче залучати до цього процесу університети та підприємства. Наразі в Україні є понад 200 виробників дронів.
За матеріалами:
suspilne.media
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас