У Мінсоцполітики анонсували новий вид допомоги для переселенців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінсоцполітики анонсували новий вид допомоги для переселенців

Особисті фінанси
213
У Мінсоцполітики анонсували новий вид допомоги для переселенців
У Мінсоцполітики анонсували новий вид допомоги для переселенців
Мінсоцполітики розробило новий інструмент підтримки внутрішньо переміщених осіб — субсидію на оренду житла. Реалізувати пілотний проект планують упродовж двох років.
Про це повідомляє пресслужба міністерства.
За даними відомства, розмір субсидії враховуватиме вартість оренди у певному регіоні або населеному пункті країни. Адже ціна на оренду у Києві, Миколаєві, на Закарпатті чи у невеликому населеному пункті суттєво відрізняється.
За даними дослідження, яке на замовлення міністерства провела аналітична компанія CEDOS за підтримки Ради Європи, ціни на житло в Києві на 22% вищі за середні по країні, у Закарпатті - вищі у 2,5 рази, а у Миколаєві - нижчі на 30−35%. Найнижчі ціни в Чернігівському, Сумському, Харківському та Херсонському регіоні.
Крім того, розмір субсидії залежатиме від:
  • кількості осіб у родині, яка орендує житло;
  • доходів домогосподарства;
  • і, відповідно, — спроможності оплачувати рахунки за оренду самостійно.
Чим нижчими є доходи, тим вищий відсоток вартості оренди буде покривати субсидія.
«Зараз проект рішення про таку допомогу погоджується в середині уряду. Очікуємо, що після затвердження рішення уряду вже з червня ВПО зможуть скористатися новим інструментом підтримки», — йдеться в повідомлені.

Довідка Finance.ua:

  • На порталі Дія пришвидшили процес подання заяви про отримання субсидії на оплату комунальних послуг, газу та палива. Відтепер її можна подати за 10 хвилин, оскільки більшість документів автоматично підтягуються з реєстрів.
  • Міністерство соціальної політики України пропонує внести зміни до порядку призначення житлових субсидій. Одна з запропонованих норм стосується боржників. Як пропонується, житлова субсидія не буде призначатися за наявності простроченої понад три місяці заборгованості з оплати однієї з житлово-комунальних послуг, якщо її сума перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 гривень).
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас