Швейцарія продовжила статус захисту для біженців з України до 4 березня 2026 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарія продовжила статус захисту для біженців з України до 4 березня 2026 року

Особисті фінанси
141
Швейцарія продовжила статус захисту для біженців з України до 4 березня 2026 року
Швейцарія продовжила статус захисту для біженців з України до 4 березня 2026 року
Федеральна рада Швейцарії вирішила не скасовувати спеціальний статус захисту S для прибулих з України до 4 березня 2026 року та продовжити відповідні заходи підтримки для тих, на кого він поширюється.
Про це йдеться в повідомленні швейцарського уряду.
Статус захисту S у Швейцарії застосовується до біженців з України з березня 2022 року. Він означає, що українці не повинні проходити процедуру отримання притулку і можуть претендувати на житло, фінансову підтримку та медичну допомогу.

Чому країна вирішила не скасовувати статус

Влада Швейцарії вважає, що ситуація з безпекою в Україні не зміниться найближчим часом, тому вирішила не скасовувати, якщо тільки безпекова ситуація «докорінно не зміниться».
«Це рішення вносить ясність не лише для (українських) біженців, а й для кантонів, громад та роботодавців на наступні 18 місяців», — зазначається в повідомленні.

Інтеграція українців у Швейцарії

Федеральна рада Швейцарії також анонсувала подальші заходи з інтеграції українців у ринок праці, які почались ще у квітні 2022 року та були додатково посилені цьогоріч у травні.
Нагадаємо, раніше уряд Швейцарії повідомляв, що планує інтегрувати до 40% українських біженців оскільки вважає, що війна в Україні не закінчиться найближчим часом. Країна робить ставку на українців, як робочу силу, а тому активно фінансує мовні курси для прибулих. З цією метою було виділено 3000 швейцарських франків (3534 долари) на людину.

Скільки українців зараз мають статус захисту S

За останніми даними, статус захисту S у Швейцарії мають близько 66 тисяч українців.
Крім того, влада країни відхилила близько 2500 заяв на отримання цього статусу з 2022 року і анулювала його в понад 26 тисячах випадків.
Українським біженцям у Швейцарії стало складніше отримати статус захисту S. Цього року тривалість розгляду заяв зросла в рази. У той же час, відмову отримує кожен п’ятий мігрант.
Соціальні служби Швейцарії припиняють фінансову підтримку українців зі статусом S одразу, тільки-но вони виходять на роботу. Держава поважає біженців, які заробляють, сплачують податки в їхню державну казну, і з великою відповідальністю виконує свої зобов’язання з надання тимчасового захисту. В свою чергу, цього ж вона чекає від людей, яких прийняла.

Туристична страховка до Швейцарії 🧐

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас