Щонайменше $38 млрд: Шмигаль оцінив потреби в зовнішньому фінансуванні у 2025 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Щонайменше $38 млрд: Шмигаль оцінив потреби в зовнішньому фінансуванні у 2025 році

197
Щонайменше $38 млрд: Шмигаль оцінив потреби в зовнішньому фінансуванні у 2025 році
Щонайменше $38 млрд: Шмигаль оцінив потреби в зовнішньому фінансуванні у 2025 році
Потреби України в зовнішньому фінансуванні наступного року будуть не менше $38 млрд.
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль назвав основні п’ять напрямів економічної дипломатії під час наради керівників закордонних дипломатичних установ України «Військова дипломатія: стійкість, зброя, перемога», повідомляє Урядовий портал.
«Перший — акумулювання макрофінансової допомоги від партнерів. Другий вектор — отримання допомоги на відновлення. Третій — посилення санкцій проти агресора. Четвертий — стимулювання залучення іноземних інвестицій. П’ятий вектор — просування українських товарів на світові ринки», — заявив прем’єр-міністр.
За словами прем’єр-міністра, наразі держава зосереджується на забезпеченні фінансових ресурсів, потреби в зовнішньому фінансуванні на наступний рік будуть не менше 38 млрд доларів. Особливу увагу Денис Шмигаль зосередив на конфіскації заморожених російських активів, «щоб Україна могла фінансувати всі критичні потреби, і щоб не збільшувалося боргове навантаження на Україну».
Друге завдання економічної дипломатії, як зазначив очільник уряду, — це залучення в Україну техніки для різних потреб, зокрема, «розмінувальної, інженерної, медичної».
Третє завдання економічної дипломатії, яке озвучив Шмигаль, — залучення обладнання для енергетики.
Прем’єр-міністр закликав представників дипломатичного корпусу зосередитися на окреслених завданнях. Він подякував кожному українському дипломату за всі зусилля для перемоги України.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас