Що буде з тими, хто стоїть у черзі на житло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що буде з тими, хто стоїть у черзі на житло

Нерухомість
199
Що буде з тими, хто стоїть у черзі на житло
Що буде з тими, хто стоїть у черзі на житло
Finance.ua вирішив розібратися, чого ж чекати від майбутнього Закону про житло. Зокрема, що варто знати з майбутнього документа, що робити тим, хто потребує житла та перебуває на обліку та хто загалом ухвалюватиме рішення про надання житла.
Про це йдеться у нашій статті:

Реформа житлової політики: що буде з чергами та хто ухвалюватиме рішення про надання житла

Отже, буде створено Єдину інформаційно-аналітичну житлову систему, до якої буде внесено відомості як про наявне житло, так і про тих, хто може скористатися державною підтримкою в реалізації свого права на це житло.
Єдина інформаційно-аналітична житлова система — це «інформаційно-комунікаційна система, що забезпечує збирання, накопичення, захист, облік, відображення, оброблення та надання відомостей про житловий фонд України, а також про осіб, які можуть скористатися державною підтримкою в реалізації права на житло». Розробити та затвердити порядок користування нею має Кабмін.
Як саме і ким саме буде вноситися інформація про тих, хто потребує житла, також наразі невідомо.
В частині 9 статті 31 запропонованого документу вказано, що «Порядок ведення, структура, обсяг інформації, яка вноситься до Єдиної інформаційно-аналітичної житлової системи, порядок її взаємодії з іншими інформаційно-комунікаційними системами, порядок підключення користувачів, надання, блокування, відновлення та анулювання доступу користувачів до Єдиної інформаційно-аналітичної житлової системи, порядок та обсяги користування інформацією […] визначається у порядку ведення Єдиної інформаційно-аналітичної житлової системи».
А цей Порядок має розробити Кабмін. Коли він це зробить і яким цей Порядок буде — як ви розумієте, невідомо. Також Кабмін має розробити «критерії визначення осіб такими, що можуть скористатися державною підтримкою в реалізації права на житло та можуть бути внесені до Єдиної інформаційно-аналітичної житлової системи».
Отже, можна спрогнозувати, що автоматичного перенесення людей, які наразі стоять на обліку в усіх органах на надання житла, до Єдиної інформаційно-житлової системи, не відбудеться.
Однак як саме і хто саме зможе туди потрапити — невідомо, оскільки немає ні самого, власне, Закону «Про основні засади житлової політики», ні підзаконних актів, які мають бути розроблені на його основі. Зокрема, і Єдиної інформаційно-аналітичної житлової системи.
Важливо, що серед іншого законопроєкт передбачає, що «інформація, внесена до Єдиної інформаційно-аналітичної житлової системи, є відкритою і загальнодоступною», тому можна обережно спрогнозувати, що це значно полегшить долю тих, хто потребує житла.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас