Rheinmetall цьогоріч вироблятиме в Україні БМП Lynx — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Rheinmetall цьогоріч вироблятиме в Україні БМП Lynx

Технології&Авто
358
Rheinmetall цьогоріч вироблятиме в Україні БМП Lynx
Rheinmetall цьогоріч вироблятиме в Україні БМП Lynx
Німецька збройова компанія Rheinmetall на Конференції з відновлення України в Берліні домовилася з Києвом про початок виробництва бойових машин піхоти Lynx. Перші машини будуть готові вже цього року.
Про це написали кореспонденти Handelsblatt.
«Ми виготовимо перший Lynx вже цього року», — сказав у коментарі виданню міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін.
Водночас Камишін та генеральний директор Rheinmetall Армін Паппергер не уточнили нічого про місце розташування виробництва з огляду на питання безпеки.
Lynx розроблений компанією Rheinmetall. Він уперше представлений у 2016 році. Бронемашина має модульну конструкцію й може бути оснащена різним озброєнням.
Lynx може використовуватися як бойова машина піхоти або як зенітний танк із гарматою калібру від 30 до 35 міліметрів. Він також може бути озброєний 120-міліметровою танковою гарматою Leopard.
У грудні 2023 року Паппергер розповідав про плани запустити виробництво бронетехніки в Україні й казав, що перші 10 бронетранспортерів Lynx для України вже виробляються в Німеччині та Угорщині у межах спільного виробництва між Rheinmetall і Києвом.
За матеріалами:
suspilne.media
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас