Рада збільшила видатки на оборону: Умєров розповів, куди спрямують кошти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада збільшила видатки на оборону: Умєров розповів, куди спрямують кошти

Казна та Політика
100
Рада збільшила видатки на оборону: Умєров розповів, куди спрямують кошти
Рада збільшила видатки на оборону: Умєров розповів, куди спрямують кошти
У середу, 18 вересня, Верховна Рада підтримала в другому читанні законопроєкт № 11 417 про збільшення бюджету цього року на 500 млрд грн на військові потреби. Це рішення дасть змогу не лише краще підтримувати військових, але й посилити оборонні можливості країни.
Про це написав міністр оборони України Рустем Умєров у Facebook.
«Верховна Рада ухвалила дуже важливе для країни рішення — збільшити видатки на оборону у 2024 році на 495,3 млрд грн. Це дозволить не тільки краще підтримувати наших військових, але й посилити оборонні можливості країни», — зазначив міністр оборони.
За його словами, із цих коштів 274,4 млрд грн підуть на виплати захисникам та їх сім’ям.
«Ще 76,2 млрд грн буде витрачено на озброєння та техніку, що допоможе модернізувати армію і підвищити її боєздатність. Важливо, що пріоритет у закупівлях надаватиметься саме українським виробникам озброєння», — розповів Умєров.
Нагадаємо, українські виробники безпілотних технологій вперше зможуть взяти участь у тендерах, які організовує Коаліція дронів в рамках Контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн»).
В оборонну індустрію вже інвестували $7 мільярдів. Міністерству оборони вдалося розробити довгострокове, середньострокове та короткострокове планування в армії, налагодити роботу з антикорупційними органами, створити закупівельні агенції, а також інвестувати 7 мільярдів доларів в оборонну промисловість.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас