Поради з фінансової грамотності для підлітків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поради з фінансової грамотності для підлітків

Особисті фінанси
387
Поради з фінансової грамотності для підлітків
Поради з фінансової грамотності для підлітків, Фото: freepik
Підлітки прагнуть самостійно заробляти гроші, а не лише отримувати кишенькові від батьків. Вони потребують знань про дебетові, кредитні та інші види платіжних карток, а також правила їх використання і забезпечення безпеки транзакцій. Також їх цікавлять ефективні способи примноження заощаджень — від банківських депозитів до інвестицій в цінні папери.
Про це пише Фінкульт.
Навички фінансової грамотності, здобуті в підлітковому віці, сприятимуть ефективному управлінню особистими фінансами та допоможуть уникнути фінансових труднощів у дорослому житті.

Поради з фінансової грамотності для підлітків

Плануйте свої витрати. Спробуйте вперше скласти власний бюджет, вести облік надходжень і витрат, та дотримуватися його.
Оберіть фінансові інструменти, які найкраще підходять для вашої ситуації та фінансових цілей, і почніть розвивати звичку ефективного управління грошима.
Заощаджуйте гроші на життєві потреби. Корисна практика збереження грошей та вкладання їх у ефективні фінансові інструменти допоможе заощадити на реалізацію фінансових планів.
Регулярне відкладання невеликої суми щомісячно зможе допомогти створити фінансову подушку безпеки на випадок потреби.
Уникайте імпульсивних покупок. Впровадьте в життя правила фінансової дисципліни та намагайтесь дати собі час на обміркування кожної покупки, зважуючи її необхідність та користь. Опануйте навички економії та фінансового планування. Зважайте на маркетингові пастки.
Дотримуйтесь правил фінансової безпеки. Варто дізнатись інформацію про правила розпізнавання та захисту від фінансового шахрайства. Знати як уникнути крадіжки фінансових даних.
Інвестуйте у власне майбутнє. Навички інвестування допоможуть зібрати кошти на досягнення таких цілей, як подорожі, навчання чи придбання житла.
Важливо опанувати знання з фінансової грамотності, навчитись користуватись фінансовими інструментами для інвестування цих знань в реалізацію фінансових проєктів дорослого життя.
Вчасно сформовані корисні фінансові звички мають стати запорукою фінансової незалежності та стійкості в майбутньому. А це, у свою чергу, забезпечить більше можливостей для реалізації власних цілей та мрій.

Освіта дитини: як інвестувати у навчання

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас