Понад 50% українських біженців у Чехії працюють — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Понад 50% українських біженців у Чехії працюють

Особисті фінанси
360
Понад 50% українських біженців у Чехії працюють
Понад 50% українських біженців у Чехії працюють
Як повідомляє видання uamedia.eu, більше половини українських біженців у Чехії працевлаштувалися.
Про це на днях повідомив прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала.
Нині в країні залишаються близько 362 тисяч.
«Позитивним є те, що понад 50% осіб економічно продуктивного віку працюють. Ця частка є дуже високою в порівнянні з іншими країнами ЄС. Гуманітарну допомогу, навпаки, отримують лише близько чверті людей», — наголосив Фіала.
За його словами, чехи дуже прихильно прийняли українців, а ті, у свою чергу, намагаються швидко інтегруватися і «добре співіснувати в чеському суспільстві».
Нагадаємо, Чехія змінила підхід до надання тимчасового притулку для нових біженців із України. Тепер такі притулки будуть доступні лише у одному місті. Українських біженців попередили у Міністерстві внутрішніх справ щодо змін, які стосуватимуться короткочасного притулку новоприбулих.
З 1 квітня біженці зможуть зупинитися на деякий час тільки в місті Острава. До кінця березня новоприбулих приймає також центр у Брно.
Щодо надання гуманітарного житла можна звертатися тільки до KACPU в Остраві (за тією самою адресою). Графік роботи: понеділок, середа, з 8.00 до 16.00, п’ятниця — з 8.00 до 14.00.

Довідка Finance.ua:

  • Нагадаємо, голова Міністерства внутрішніх справ Чехії Віт Ракушан заявив, що уряд розробляє систему, яка визначатиме, за яких умов українці зможуть залишатися в країні після закінчення дії тимчасового захисту. Одним із критеріїв стане соціальна самодостатніть.
  • Україна і Чехія спростили відкриття міжнародних автобусних маршрутів.
  • Міністерство внутрішніх справ Чеської Республіки розпочинає пілотний проєкт сприяння добровільному поверненню українців додому. Про це повідомила пресслужба міністерства. Проєкт триватиме з червня по листопад, участь у ньому можуть узяти іноземці, які проживають у Чехії через війну в Україні. Підкреслюється, що це не стосується військової служби українців.

Грошові виплати та допомога в Чехії: умови та терміни

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас