Польща закрила найбільший центр прийому українських біженців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща закрила найбільший центр прийому українських біженців

Світ
591
Польща закрила найбільший центр прийому українських біженців
Польща закрила найбільший центр прийому українських біженців
Польща закрила свій найбільший центр для прийому українських біженців.
Про це повідомляє Financial Times.
Центр прийому біженців розташовувався у Надажині, приблизно за 30 кілометрів від Варшави. Українці проживали на території торгово-виставкового центру Ptak Warsaw Expo (площа критих приміщень центру становить 150 тис. кв. м. — Ред.).
У пресслужбі Мазовецького краю пояснили, що центр вже не був потрібний, оскільки більшість людей знайшли житло в інших місцях.
«Центр було закрито. Нові прибульці не надходили, і великий масштабний центр втратив свою актуальність. У момент закриття в ньому перебувало близько 300 осіб. Деякі з них були перерозподілені до менших центрів, а інші звернулися до місцевих органів самоврядування», — повідомила Дагмара Залевська.
Найбільший центр гуманітарної допомоги для українців було відкрито відразу після початку повномасштабної агресії росії проти України. В ньому можливо було розмістити до 9−10 тисяч осіб.
Центр прийому біженців був розділений на сектори. Кожен з них мав ліжка, санвузли, тимчасові душі, зони для харчування та заряджання мобільних телефонів, а також кімнати для матерів з малими дітьми.
Нагадаємо, польські банки збільшують оплати за обслуговування рахунків.
Запровадження комісій за обслуговування рахунків не є новиною в польському банківському секторі. Однак, варто відзначити, що деякі фінансові установи Польщі в останні місяці вже зробили заяви про плановане підвищення таких оплат.

Нова реальність. Корисна інформація для тих, хто зараз в Україні, чи за кордоном

За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас