Скільки діятиме програма безкоштовного житла для українців у Польщі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки діятиме програма безкоштовного житла для українців у Польщі

Особисті фінанси
885
Скільки діятиме програма безкоштовного житла для українців у Польщі
Скільки діятиме програма безкоштовного житла для українців у Польщі
Українці продовжують обирати Польщу як країну прихистку. Багатьох цікавить, скільки часу ще буде можливість безкоштовного проживання.
Днями уряд Польщі продовжив програму компенсації «40+» за розміщення українських біженців принаймні до 4 березня 2024 року, повідомляє yavp.pl.
Програма «40+» передбачає компенсацію власникам чи орендарям житла, які поселили біженців із України. За день проживання та базового харчування держава повертає 40 злотих (9 євро). За місяць проживання жінки з двома дітьми власник житла отримує 3600 злотих (805 євро). Українці можуть отримати безкоштовне розміщення у родині поляків чи готелі (гуртожитку) за такою програмою до 120 днів. Вразливі категорії мають право на безкоштовне житло без обмеження в часі.
22 серпня 2023 року міністр внутрішніх справ та адміністрації Маріуш Камінський підписав постанову про зміну зразка заяви про призначення грошової компенсації «40+» за надання житла біженцям. У документі зазначено, що право на отримання компенсації продовжено до 4 березня 2024 року.
За правилами, кошти виплачуються власникам житла постфактум та після перевірки умов проживання біженців. Власник житла не має права брати з них жодних додаткових оплат.
До слова, на компенсацію за програмою «40+» мають право українці, які мають роботу в Польщі та орендують житло, якщо надають його біженцям.
Розмістити новоприбулих українців безкоштовно поляки пропонують у групах в соцмережах. Також пропозиції проживання за програмою «40+» у готелях в Польщі публікують на українських сайтах безкоштовних оголошень.

Нова реальність. Корисна інформація для тих, хто зараз в Україні, чи за кордоном

За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас