Як заплатити за газ «Нафтогазу» (покрокова інструкція) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як заплатити за газ «Нафтогазу» (покрокова інструкція)

Особисті фінанси
924
Державна компанія «Нафтогаз України» є одним з найбільших постачальників газу населенню. Оплатити газ «Нафтогазу» клієнти можуть за допомогою квитанції через банківські каси або термінали самообслуговування, а також в інтернеті.
Заплатити за газ карткою онлайн можна в особистому кабінеті на офіційному сайті «Нафтогазу». Як користуватися цією функцією.
В першу чергу, потрібно увійти в Особистий кабінет — для цього знадобляться логін і пароль. Якщо їх ще немає, слід пройти реєстрацію. Реєстраційна форма відкриється, якщо натиснути на посилання «зареєструватися» в правому верхньому куті сторінки.
Далі для реєстрації знадобиться номер особового рахунку. Це 9-значний номер. Його надсилають у вітальному листі на e-mail після укладення угоди про постачання з «Нафтогазом». Також цей номер вказаний в кожній в паперовій платіжці за газ.
Після входу в особистий кабінет клієнту покажуть всю інформацію про його рахунок. Це, зокрема, діючий тариф, персональна інформація, наявність або відсутність субсидії. Сума оплати за газ (якщо час платити) відображається в блоці праворуч.
Далі слід натиснути кнопку «Оплатити». «Нафтогаз» після цього дозволяє вручну скоригувати суму оплати. Також потрібно вибрати платіжну систему, через яку пройдуть гроші. Комісії у всіх представлених в списку компаній складають 0,7% від суми платежу (у Portmone і EasyPay є додаткова умова — не менше ніж 3 грн).
Після натискання кнопки «Оплатити» клієнта «перекине» на сторінку оплати на сайті обраної платіжної системи. Там знадобиться ввести реквізити картки: номер, термін дії, CVV-код.
Після перевірки платежу банком (наприклад, може прийти SMS для підтвердження оплати за газ) кошти направлять «Нафтогазу». В особистому кабінеті платіж може відобразитися трохи пізніше (термін можливої затримки залежить від дати оплати).
Після оплати газу клієнту навіть в інтернеті зобов’язані надати квитанцію. Її можна відправити на свою електронну пошту або роздрукувати.
Коли потрібно платити за газ «Нафтогазу». Оплату газу рекомендують проводити відразу, ящойно зміниться стан рахунку. У разі онлайн-платежу це відбувається після 12 числа місяця (українці платять за газ, спожитий минулого місяця).
З 1 до 5 числа потрібно передавати показання лічильників. Ці дані отримують облгази (вони займаються не продажем палива, а виключно його доставкою). Потім інформація передається і газзбутам (наприклад, «Нафтогазу»). Якщо дані лічильників не передати вчасно, платіжку розрахують на основі соціальних норм споживання.

Довідка Finance.ua:

  • Як поміняти постачальника. В Україні з 1 серпня 2020-го Кабінет Міністрів не диктує «Нафтогазу», за якою ціною продавати газ. Кожен сам за себе: постачальники на місцях (у більшості українців це регіональні «газзбути») купують блакитне паливо за ринковою ціною, а потім продають його простим українцям.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас