Як купити автомобіль у лізинг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як купити автомобіль у лізинг

Кредит&Депозит
936
Автолізинг – це фінансовий інструмент, за допомогою якого можна взяти в оренду автомобіль з правом викупу шляхом поетапної виплати його вартості. Така послуга користується величезною популярністю на автомобільному ринку завдяки зручній можливості купити авто, не маючи в своєму розпорядженні повної суми, необхідної для оплати покупки.
Зазвичай лізингова компанія просить надати авансовий платіж у розмірі 10-20% від вартості авто. Залишок виплачується поетапно в обумовлені строки. Варто відзначити, що лізинг авто значно вигідніший від купівлі авто в кредит. Процентна ставка по автолізингу менша, ніж по автокредиту.
Як купити авто в лізинг? Можливість купівлі авто в лізинг з’явилася в Україні порівняно недавно – останні 10 років затребуваність такої пропозиції активно зростала, і зараз доходить до обсягів ринку автокредитування.
Автомобілі в лізинг надають як автосалони, так і спеціалізовані компанії: автоломбарди, лізингові компанії та ін. Процедура придбання автомобіля в лізинг включає кілька етапів:
  • вибір вподобаного автомобіля. Не обов’язково обирати з каталогу компанії, де буде оформлятися договір лізингу. Це може бути будь-яке авто, знайдене на просторах авторинку України. Якщо є необхідність знайти автотранспорт конкретної категорії, можна звернутися до фахівців, які зроблять підбір авто за заданими параметрами;
  • процес узгодження умов договору та перевірка необхідних документів. Фахівці сторони лізингодавця перевіряють автомобіль і документи особи, яка купує авто, потім складають договір. Обумовлюються умови: процентна ставка, авансовий платіж, графік виплат;
  • підписання договору. Зазвичай відбувається в офісі лізингової компанії. Відразу після внесення авансового платежу і підписання договору можна отримати автомобіль в експлуатацію.
Які документи будуть потрібні? Зазвичай потрібний стандартний набір документів: паспорт, ІПН-код, довідки про доходи, згода чоловіка/дружини та ін. Але якщо звертатися в невеликі компанії, вимоги обмежуються паспортом та ІПН-кодом.
Чим відрізняється автокредит від автолізингу? Для людей, які не знають тонкощів обох продуктів, може здатися, що відмінностей немає, автокредит і автолізинг нічим не відрізняються, але насправді ці послуги відкривають абсолютно різні можливості:
  • Лізинг дешевший за кредит, процентна ставка нижча, а повна фінальна сума багато в чому залежить від першого авансового платежу;
  • процедура укладення договору менш вимоглива і протікає швидше;
  • сам по собі автолізинг надає можливість вибору: користуватися автомобілем у форматі оренди, а потім повернути назад, або викупити після виплати всіх платежів;
  • лізинг можна використовувати для особистого та комерційного використання.
За матеріалами:
Auto-Consulting
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас