Кількість ідентифікацій через BankID зросла вчетверо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість ідентифікацій через BankID зросла вчетверо

Казна та Політика
334
2021 рік став проривним для державної системи віддаленої ідентифікації BankID НБУ.
Про це повідомляє пресслужба Національного банку.
«За минулий рік до системи приєдналося 13 банків як ідентифікатори та 54 учасники — надавача послуг. Сьогодні Система BankID НБУ налічує 131 абонента», — сказано в повідомленні.
Згідно зі статистикою в грудні 2021 року Система BankID НБУ перетнула межу в 110 успішних ідентифікацій користувачів за одну хвилину. Загалом за 2021 рік у Системі BankID НБУ здійснено понад 30 млн успішних електронних ідентифікацій, що в чотири рази більше, ніж за 2020 рік (7,6 млн), та в 100 разів більше, ніж за 2019 рік (300 тис.).
«Ми повсякчас працюємо над вдосконаленням системи, перебуваємо в діалозі з ринком, намагаємося враховувати всі пропозиції і прагнемо зробити систему дружньою до абонентів та водночас легкою і безпечною для користувачів», — розповіла заступник директора Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Національного банку Ольга Василєва.
Серед основних змін, запроваджених минулого року в Системі BankID НБУ, Ольга Василєва виокремила:
  • поліпшення процесу автоматизації розрахунків;
  • запровадження нової Публічної пропозиції на укладення Договору приєднання до Системи BankID НБУ, що спрощує процедуру вступу;
  • зміни до Специфікації взаємодії, що враховують потреби абонентів та підвищують вимоги до якості даних, що передаються засобами системи.
Відповідно до нових вимог правил Системи BankID НБУ в частині посилення безпеки впродовж минулого року банки — ідентифікатори системи успішно реалізували технологію багатофакторної автентифікації користувачів для підтвердження передавання персональних даних користувача з використанням Системи BankID НБУ.
Крім того, наприкінці минулого року модернізовано тестову платформу взаємодії та забезпечено доступ до тестового середовища в режимі 24/7, що сприяє поліпшенню якості та швидкості тестування нових вузлів абонентів для їх подальшого підключення до продуктивної системи.
Кількість ідентифікацій через BankID зросла вчетверо
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас