Установка камер автофіксації порушень ПДР не вплинула на кількість аварій - статистика Опендатабот — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Установка камер автофіксації порушень ПДР не вплинула на кількість аварій - статистика Опендатабот

Особисті фінанси
1205
Як повідомляє платформа по роботі з відкритими даними Опендатабот, посилаючись на дані Нацполіції щодо ДТП, встановлення камер на дорогах не вплинуло на кількість аварій. Finance.ua як портал, що дбає про ваші фінанси дізнався деталі в Опендатабот.
Так, за 10 місяців 2021 року кількість ДТП в Україні збільшилася на 14%, сталося 154480 дорожньо-транспортних пригод. Це на 14% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
Найбільший сплеск аварійності був зафіксований
  • в Івано-Франківській
  • Миколаївській областях.
В обох регіонах кількість ДТП збільшилася на 24%. із загиблими зменшилося на 16%. Кількість аварій з постраждалими скоротилася на 8%. Загальна кількість подібних випадків зросла на 21% і 20% відповідно.
Кількість ДТП у 2021 році в Україні:
Установка камер автофіксації порушень ПДР не вплинула на кількість аварій - статистика Опендатабот
Найкраща динаміка постраждалих спостерігається в Одеській та Волинській областях. Щодо кількості ДТП із загиблими найкраща динаміка спостерігається в Запорізькій (-27%), Київській (-21%) та Одеській (-21%) областях. Найгірші – Тернопільська (+31%) та Чернівецька області (+26%).
Нагадаємо, нещодавно на українських дорогах встановили нові електронні контролери — додаткові камери фото-відеофіксації порушень ПДР. Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький розповів про плани у першому кварталі 2022 року запустити тестування системи автоматичної фіксації цілої низки порушень правил дорожнього руху. Так, проскочити зустрічною смугою або проїхати на червоне світло світлофора незабаром означатиме автоматично отримати «лист щастя».

Довідка Finance.ua:

  • З 26 листопада ще 10 комплексів автоматичної фото- та відеофіксації порушень ПДР запрацювали на дорогах України. Finance.ua дізнався, де саме розташовані камери. Розташування приладів.
  • Патрульна поліція України розпочала електронну взаємодію з Державною виконавчою службою, у рамках якої патрульні перші серед держорганів почнуть надсилати для примусового виконання виконавчі документи у сфері автофіксації, видані у формі е-документа.
  • Покарання за перевищення швидкості має дві градації – на 20 або 50 км/год, і діє поза незалежності від того, де зафіксовано порушення – в населеному пункті або поза ним; зараз при перевищенні дозволеної швидкості на 20 км/год штраф становить 340 гривень, а на 50 км/год – 1700 грн.

Яку страхову обрати для оформлення ОСЦПВ

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас