«Листи щастя» переходять в е-формат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Листи щастя» переходять в е-формат

Особисті фінанси
1076
Патрульна поліція України розпочинає електронну взаємодію з Державною виконавчою службою, у рамках якої патрульні перші серед держорганів почнуть надсилати для примусового виконання виконавчі документи у сфері автофіксації, видані у формі е-документа.
Про це перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький написав на своїй сторінці у Facebook.
“Разом з Державною виконавчою службою, за потужної підтримки Міністерства внутрішніх справ України та Міністерства юстиції України розпочато електронну взаємодію, спрямовану на цифровізацію держави. Команда МВС, Мін’юсту, Національної поліції та Департаменту патрульної поліції працювала над цим понад рік”, – пише Білошицький.
Що дасть нововведення:
  • воно дозволить скоротити строки на оформлення та підготовку для направлення на примусове виконання постанов про накладення адміністративних стягнень за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху (спочатку зафіксовані автоматично, а згодом і всі інші);
  • пришвидшить проведення виконавчого провадження;
  • знизить витрати на друк виконавчих документів та послуги поштового зв’язку;
  • дозволить зменшити частку “ручної” роботи поліцейських;
  • зробить процес проведення виконавчого провадження більш ефективним, технологічним та сучасним.
Найважливішим позитивним наслідком впровадження цих змін стане інформування громадян про стан виконавчого провадження через існуючі онлайн-сервіси (bdr.mvs.gov.ua, портал Дія, електронний кабінет водія), що спростить процедуру сплати штрафу та закриття виконавчого провадження.

Довідка Finance.ua:

  • водії сплатили майже 260 млн грн штрафів за рік роботи в Україні систем автофіксації порушень правил дорожнього руху (ПДР), які були встановлені в червні 2020 року в Києві та на дорогах державного значення.
Хочете купити нове авто, але не вистачає коштів? Зручний сервіс від Finance.ua допоможе вибрати персональний кредит. Аналізуємо ваші вимоги за кредитними продуктами і пропонуємо кращі варіанти.

Порівняти і замовити кредит

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас